Ingezonden persbericht


Nieuwe Liebert HPC L-koelers
Emerson Network Power reduceren CO2-uitstoot

Flexibel, compact en energiezuinig;
ideaal voor krachtige koeling in datacenters

Helmond, 2 november 2007 - Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfskritische continuïteit, introduceert een nieuwe serie energiezuinige Liebert HPC L-koelers voor technische ruimten en datacenters. Deze nieuwe koelers zijn het resultaat van de inspanningen van de Research & Development-afdeling van Emerson, die voortdurend op zoek is naar innovaties op het gebied van koeling.

Liebert HPC-L is een innovatieve reeks van lucht-/condens-/waterkoelers. De eerste versie die Emerson op de markt brengt is de Liebert HPC-L. De reeks bestaat uit meer dan 60 modellen die in capaciteit variëren tussen de 700 en 1600 kW. Van deze modellen zijn er vier geluidsarm en twee ecologisch. De Liebert HPC-L-koeling combineert een grote capaciteit met een zeer compacte behuizing (1200 kW in minder dan tien meter) en voldoet aan alle energiebesparings- en milieueisen. Het apparaat is uitgerust met twee semi-vaste schroefcompressoren (het hart van het systeem). Dit garandeert een hoge betrouwbaarheid en uitstekende prestaties, zowel bij vol als gedeeltelijk vermogen. Een van de belangrijkste kenmerken van de HPC-L is dat hij trillingsvrij is en weinig geluid maakt. Dit maakt deze koeling bij uitstek geschikt voor landelijke gebieden, waar de regels op het gebied van geluidsoverlast vaak wat strenger zijn.

De L-versie beschikt eveneens over een ingebouwde 'freecooling'-module. Deze module maakt in de winter voor waterkoeling gebruik van de lagere temperaturen buiten. Hierdoor start de compressor niet op en wordt er energie bespaard. Dit apparaat is bij uitstek geschikt voor klimaatbeheersing in datacenters, waar ook het verminderen van de Total Cost of Operation (TCO) belangrijk is. De nieuwe serie koelingapparaten is tevens uitgerust met een 'supersaver'-systeem voor het optimaliseren van het energiegebruik. Dit systeem synchroniseert de instellingen van de koeler met die van het interne aircosysteem van Emerson Network Power. De energiebesparing van deze apparatuur is aanzienlijk, met als gevolg een lagere CO2-uitstoot en minder belasting van het milieu.

De koelingunits uit de nieuwe serie zijn voorzien van een Hirobus-systeem. Dit is een programmeerknop voor het instellen van de maximale temperatuur en druk en andere unitfuncties. Deze programmeerknop communiceert eveneens via een LAN met andere koelingapparaten. Dit resulteert in een optimale bediening. Op een scherm zijn de bedieningsparameters, de noodmeldingen en temperatuurgeschiedenis te zien.

De Liebert HPC-L-koelers zijn ook op een hoger bedienings- en controleniveau te verbinden voor het:
* uitsturen van SMS-berichten in geval van nood
* op afstand monitoren en onderhouden van het systeem (Hirovisor IP-software)
* integreren van de apparatuur in systemen als MOBDUS, LONWORK en SNMP.

Over Emerson Network PowerTM
Emerson Network PowerTM, een divisie van EmersonTM (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van bedrijfskritische continuïteit. Het bedrijf biedt op maat gemaakte, flexibele en betrouwbare oplossingen die bedrijfskritische technologie-infrastructuren beschermen. Emerson Network PowerTM biedt een breed scala van producten, zoals UPS-systemen, precisiekoelings-, connectiviteits- en geïntegreerde producten en diensten voor computer-, communicatie-, gezondheids- en industriële systemen, en wordt daarbij ondersteund door een grote serviceorganisatie. De belangrijkste producten binnen het Emerson Power NetworkTM-aanbod zijn Liebert, ASCO en Astec. Voor meer informatie over Emerson Network PowerTM EMEA: www.eu.emersonnetworkpower.com

Over EmersonTM
EmersonTM (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis (VS), brengt technologie en engineering samen in innovatieve oplossingen. Het bedrijf levert deze vanuit diverse divisies als noodstroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie en gereedschappen. EmersonTM realiseerde in het fiscale jaar 2006 een omzet van 20,1 miljard dollar.