Persbericht

Achmea onderscheidt zich in performance management en business intelligence

Cognos reikt Performance Management Award uit aan Achmea tijdens jaarlijks evenement

Nieuwegein, 2 november 2007 - Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, onderscheidt Achmea met de Performance Management Award 2007. Achmea heeft deze award ontvangen voor de wijze waarop de organisatie gebruik maakt van performance management- en business intelligence-oplossingen. Cognos reikte de award uit tijdens Cognos Performance 2007, het grootste jaarlijkse evenement over business intelligence (BI) en performance management in Nederland.

Cognos kent de Performance Management Award ieder jaar toe aan de organisatie die met Cognos als sturings- of beslissingsplatform op de beste manier invulling geeft aan de sturing van haar business. In 2006 waren de winnaars i-Bridge, het ICT-bedrijf van Randstad, en woningbouwcorporatie De Alliantie.

Achmea zet Cognos Performance Management bedrijfsbreed in en gebruikt de functionaliteit voor rapportage, analyse, scorecards en financiële en enterprise business planning. De organisatie wist data uit diverse systemen snel te ontginnen, koppelen en bruikbaar te maken voor verschillende divisies. Door informatie te standaardiseren, de software modulair te implementeren en die modules efficiënt te hergebruiken kon Achmea in korte tijd meerdere divisies van sturingsinformatie voorzien.

"Achmea kreeg de afgelopen jaren te maken met door de overheid opgelegde nieuwe richtlijnen en wetgeving die de spelregels voor de markt veranderden en wist daar met Cognos 8 goed op in te spelen", zegt Karel Kinders, Managing Director Cognos Nederland. "Doorslaggevend bij het toekennen van de award aan Achmea was daarnaast de manier waarop de organisatie met forse uitdagingen op het gebied van uniformering en de aansturing van haar informatiehuishouding is omgegaan. We zien deze case als een best-practice voor performance management en zijn erg verheugd dat zich steeds meer divisies van Achmea aansluiten bij Cognos."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die organisaties helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren.

Cognos biedt klanten een compleet Performance System door technologie, analyseapplicaties, best practices en een omvangrijk netwerk van partners bij elkaar te brengen. Dit Performance System is een open en makkelijk aanpasbare oplossing die de ERP-, packaged applications- en database-investeringen van een organisatie beter doen renderen. Het geeft klanten de mogelijkheid vragen te beantwoorden (Hoe doen we het? Liggen we op koers? Wat moeten we eraan doen?) en stelt hen in staat hun huidige prestaties te begrijpen en te volgen en toekomstige businessstrategieën te plannen.

Cognos bedient meer dan 23.000 klanten in ruim 135 landen. De organisaties uit de top-100 die klant bij Cognos zijn, presteren constant beter dan de marktindex. Cognos' oplossingen en diensten voor Performance Management zijn tevens verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld.