Persbericht

2 november 2007

Decos start verregaande integratie met Microsoft Office SharePoint Server 2007

~ Nieuwe koppeling maakt eenvoudig en verantwoord archiveren vanuit de SharePoint-omgeving mogelijk ~

Decos Software Engineering en Microsoft zijn een strategische samenwerking aangegaan. Eén van de speerpunten vormt het realiseren van een verregaande integratie tussen Decos Document en Microsoft Office SharePoint Server 2007.

Inmiddels is de koppeling met de 'Add to archive'-functie van SharePoint 2007 gerealiseerd, waardoor documenten eenvoudig vanuit de SharePoint-omgeving opgeslagen kunnen worden in de beveiligde archiefomgeving van Decos Document. Organisaties kunnen hierdoor voldoen aan de regelgeving op dit gebied. Deze nieuwe koppeling vormt de eerste stap van een verregaande integratie tussen Decos Document en SharePoint 2007.

Microsoft Office SharePoint Server 2007 biedt organisaties een geïntegreerd platform voor het beheren van intranet-, extranet- en internettoepassingen. Medewerkers kunnen hierdoor efficiënter zoeken naar informatie, beter online samenwerken en informatie uitwisselen. De nieuwe koppeling vormt de eerste stap in de gefaseerde ontwikkeling van een verregaande integratie met SharePoint 2007. De volledige integratie zal naar verwachting medio 2008 afgerond zijn.

De volgende stap in de integratie betreft het ontsluiten van data uit Decos Document naar SharePoint. Dit betekent dat onder andere dossiers, documenten, adressen en rapportages via SharePoint kunnen worden aangeboden. In de fase hierna worden acties in Decos en SharePoint gekoppeld. Dit zorgt ervoor dat een actie in Decos Document, zoals het aanmaken van een project, automatisch leidt tot een actie in SharePoint. Door de integratie tussen Decos en SharePoint beschikken organisaties over een nieuwe portal waarmee zij toegang hebben tot informatie vanuit diverse systemen. SharePoint en Decos vormen een uitstekende combinatie, omdat hiermee document management en record management geïntegreerd worden.

"Door een brug te slaan tussen SharePoint en Decos bieden wij organisaties de mogelijkheid om de informatie uit beide systemen te benutten en veilig te archiveren", aldus Kees Essaadi, Business Developer bij Decos Software Engineering. "Wij willen door verdere integratie een totaaloplossing gaan bieden voor SharePoint-gebruikers."

(317 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Decos Software Engineering
Decos Software Engineering is een Nederlands softwarebedrijf gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van document- en informatiebeheer. Sinds de oprichting op 1 december 1987 heeft Decos diverse succesvolle applicaties op de markt gebracht. Sinds de introductie van het volledige web-based document managementsysteem Decos Document - web edition in 1999 geldt Decos als één van de belangrijkste spelers in Nederland op de markt van documentbeheer. Decos Software biedt een flexibele, betrouwbare en complete oplossing voor het organisatiebreed beheren van informatie. Meer informatie: http://www.decos.nl

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Rogier Heemskerk van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: rogierh@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor verdere algemene informatie kunt u contact opnemen met Alrik van Kuijk van Decos Software Engineering Tel: +31 (0)71 364 0700
E-mail: a.vankuijk@decos.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com & www.lewismediacentre.com
Agency blog: www.lewis360.com