Citroën C4 Picasso Gezinsauto van het Jaar 2008

02/11/2007 08:39



Jonge Gezinnen



De Citroën C4 Picasso is Gezinsauto van het Jaar 2008, en daarmee de winnaar van de tiende prestigieuze verkiezing. De C4 Picasso hield zijn medefinalisten, de Seat Altea XL stationwagon en de Kia Carens (respectievelijk de tweede en derde plaats), op afstand. Bijna twintigduizend bezoekers van de websites van de organiserende bladen Ouders van Nu, Kinderen, Groter Groeien (van Jonge Gezinnen BV) en ANWB Kampioen, hebben dit najaar gestemd voor de Gezinsauto van het Jaar. De prijs werd op donderdag 1 november 2007, de openingsdag van de Jonge Gezinnen Beurs in Utrecht, uitgereikt aan Anouk van Vliet, public relations manager van Citroën Nederland. De Gezinsauto van het Jaar wordt gekozen door consumenten, nadat een vakjury uit alle nieuwe potentiële kandidaten drie nominaties heeft gekozen. Opvallend is dat er dit jaar geen enkele Duitse auto tussen de genomineerden stond, want de drie auto's zijn afkomstig uit Frankrijk, Spanje en Zuid-Korea. De Citroën C4 Picasso kreeg ruim veertig procent van de stemmen, waarmee hij de andere genomineerden ruim voor bleef. Opvallende kenmerken van de C4 Picasso zijn de grote binnenruimte, fijne stoelen, het opvallende digitale dashboard, een goed weggedrag en een plezierig veercomfort. De remweg is extreem kort en de 1,8 motor past goed bij de auto en is redelijk zuinig. Naast de grote voorruit zijn er nauwelijks dode hoeken, zodat fietsers altijd goed te zien zijn. Net als verkeerslichten, want de Picasso heeft een enorme panoramische voorruit, die ver in het dak doorloopt en voor veel zicht en licht zorgt.

Tien Gezinsauto's van het Jaar
De verkiezing van de Gezinsauto van het Jaar werd voor het eerst gehouden in 1998, toen de Daewoo Nubira Stationwagon de eerste winnaar was. Latere winnaars zijn de Ford Focus Wagon (1999), Citroën Xsara Picasso (2000), Nissan Almera Tino (2001), Peugeot 307 (2002), Toyota Corolla Verso (2003-04) Volkswagen Touran (2005), Mazda5 (2006) en Opel Zafira (2007). Citroën is het eerste merk dat de titel voor de tweede maal in de wacht heeft gesleept. De vakjury bestond dit jaar uit Harm Jan Buruma (redacteur ANWB Kampioen), Kim Buijsrogge (Kinderen), Paul Engel (specialist Auto van de ANWB), Gert Enklaar (Móbile Public Relations, juryvoorzitter), Fred Hak (ANWB Roadtest), Carla van Klaveren (Jonge Gezinnen), Peggy van der Lee (Ouders van Nu) en Anouk van Westerloo (Groter Groeien).

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie /