Hagemeyer

Persbericht 2 november 2007

PERSBERICHT

Hagemeyer versterkt marktpositie in Letland met acquisitie van Kolorits

Hagemeyer maakt bekend dat zij ­effectief vandaag­ SIA Kolorits heeft overgenomen. Kolorits is een distributeur van elektrotechnische materialen in Letland. Met de overname van Kolorits, door Hagemeyers werkmaatschappij Elektroskandia Oy in Finland, wordt de omzet van de onderneming in Letland verdubbeld en Hagemeyers marktpositie als distributeur van elektrotechnische materialen in de regio aanzienlijk versterkt.

Kolorits werd opgericht in 1992, heeft een jaaromzet van ruim 10 miljoen en is voornamelijk actief in het Constructie en Installatie marktsegment. De onderneming heeft meer dan 80 werknemers en vestigingen in de belangrijkste steden van Letland. Het hoofdkantoor en het centrale magazijn van Kolorits bevinden zich in Riga.

Voor de overname was Elektroskandia in Letland actief via haar werkmaatschappij SIA Elektroskandia, met een jaaromzet van circa 10 en ongeveer 40 werknemers.

`Wij zijn verheugd met de acquisitie van Kolorits', aldus Rudi de Becker, CEO van Hagemeyer. `De overname betekent een aanzienlijke uitbreiding van ons marktaandeel in de groeiende Letse markt voor elektrotechnische materialen en versterkt onze leidende positie in de Baltische Staten.'

De eigenaren van Kolorits zien de transactie als een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van de onderneming. 'Wij zijn ervan overtuigd dat Kolorits als onderdeel van de Hagemeyer groep haar activiteiten in Letland verder uit zal breiden. De transactie biedt onze klanten bovendien de mogelijkheid te profiteren van een breder productassortiment, aantrekkelijker prijzen en een nog betere service. Wij zijn ook van mening dat onze werknemers profijt zullen hebben van het feit dat wij nu deel uitmaken van een internationale onderneming, omdat ze meer mogelijkheden hebben om zich in het bedrijf te ontwikkelen,' aldus Alexander Smertjev, directielid en een van de voormalige eigenaren van Kolorits. Smertjev en zijn partner Karpenko blijven beiden deel uitmaken van de directie om een soepele integratie met Elektroskandia en Hagemeyer te waarborgen.

Naarden, 2 november 2007
HAGEMEYER N.V.
Raad van Bestuur

Voor nadere informatie:
Emilie de Wolf
Investor Relations & Group Communications
Tel. 035 6957676
www.hagemeyer.com
press@hagemeyer.com
Over de eerste negen maanden van 2007 realiseerde Hagemeyer een netto-omzet van 4,7 miljard (2006: 6,2 miljard) en had circa 17.800 werknemers in dienst. Meer dan 90% van Hagemeyer's totale omzet wordt gegenereerd door haar kernactiviteit Professional Products en Services (PPS). PPS richt zich op hoogwaardige business-to-business distributie van elektrotechnische materialen, veiligheidsproducten en andere Maintenance, Repair en Operations (MRO) producten in circa 25 landen in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific. De overige omzet wordt gerealiseerd door de Agencies/Consumer Electronics (ACE) activiteiten, die in Nederland en Australië consumentenelektronica en merkproducten distribueren en luxe producten in een aantal landen in Azië. Het hoofdkantoor van Hagemeyer is gevestigd in Naarden, Nederland.

Hagemeyer N.V., Rijksweg 69, Postbus 5111, 1410 AC Naarden, Nederland Telefoon 035 6957676, fax 035 6944396


---- --