PvdA Rotterdam


Geen wielklem voor Rotterdam

Vr 2 Nov 2007 - Redactie

De PvdA ziet niets in het voorstel van het stadsbestuur om in Rotterdam wielklemmen in te voeren. Het stadsbestuur doet dit voorstel in de begroting voor volgend jaar.

PvdA-raadslid Richard Moti: Stadstoezicht kan zijn tijd beter besteden aan nuttige dingen dan aan de administratieve rompslomp die zon wielklem meebrengt.

Foutparkeren zodat fietspaden geblokkeerd worden of straten verstopt raken, daar ergert iedereen zich wel eens aan. De PvdA vindt echter dat er op dit moment al genoeg mogelijkheden zijn om dit aan te pakken, politie en stadstoezicht moeten alleen beter en sneller handhaven. Het aanbrengen en afhandelen van een wielklem brengt veel extra werk met zich mee, tijd die beter besteed kan worden. De baten de boete van 100,- euro die het college voorstelt- wegen ook niet op tegen de kosten van de uitvoering; het kost de gemeente geld om zon klem in te voeren.

De PvdA zal dan ook vanavond in de begrotingscommissie BVM een wijziging op de begroting voorstellen: schrap de wielklem.