Politie Zeeland


---


Z-2296-2007 Bedrijfsongeval in Westdorpe
Op de Finlandweg in Westdorpe vond donderdag rond 14.30 uur een bedrijfsongeval plaats met een kraan die op een boot stond
Doordat een van de katrollen los was geraakt, brak er een kabel af. Deze kabel raakte een 29-jarige man uit Nieuwegein, die zich in 'de arm' van de kraan bevond. Deze man viel in de kraan en liep rug- en armklachten op. De brandweer heeft hem uit de kraan getakeld en hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

O-2297-2007 Softdrugs, Goes
Tijdens verkeerscontrole op de Deltaweg in Goes werd om 17.00 uur een Belgische personenauto gecontroleerd.
De bestuurder en twee inzittenden, twee mannen uit Gent van 22 en 24 jaar en een 21-jarige man uit Wondelgem, bleken alledrie in het bezit te zijn van meer dan 5 gram softdrugs. De 22-jarige had ook nog drie strijkers bij zich en van de 24-jarige bleek nog een boete open te staan. De drugs en het vuurwerk werden in beslag genomen en de drie mannen kregen elk een boete van honderdtwintig euro waarna ze weer in vrijheid werden gesteld.

O-2298-2007 Aanrijding, Sint Philipsland
Op de kruising Oostdijk / Rijksweg bij Sint Philipsland vond donderdag om 19.00 uur een aanrijding plaats.
Een 17-jarige bromfietser uit de gemeente Tholen reed over de Oostdijk. Bij de kruising verleende hij geen voorrang aan een 41-jarige automobilist uit dezelfde gemeente, die uit de richting van Anna Jacobapolder kwam. Bij de aanrijding raakten de bromfiets en de auto beschadigd.

W-2299-2007 Vernieling, Vlissingen
Door de politie werden donderdag om 19.20 uur op Paauwenburgweg in Vlissingen twee Vlissingers van 16 en 17 jaar aangehouden.
De politie die op dat moment in de omgeving aanwezig was, zag een groepje van 7 personen rond de lantaarnpaal staan waarvan een klep vernield was. De twee konden zich niet identificeren en werden aangehouden. Op het politiebureau bekende 17-jarige tegen de lantaarnpaal te hebben getrapt waardoor deze beschadigd werd. Hij heeft zich bereid verklaard de schade te vergoeden. Beide Vlissingers kregen een mini omdat zij zich niet konden identificeren; zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.