Gemeente Lingewaard


Collegeleden Lingewaard actief als vrijwilliger Op 2 november zijn leden van het college van de gemeente Lingewaard als vrijwilliger actief bij verschillende organisaties in Lingewaard. Zij willen hiermee op hun eigen manier aandacht geven aan het belang van vrijwilligerswerk en aan het Vrijwilligers Steunpunt Lingewaard & Overbetuwe.

De leden van het college hebben voor 2 november allemaal een eigen vrijwilligerstaak gekregen: Burgemeester De Vries werkt die dag in de Wereldwinkel in Huissen en gemeentesecretaris Stam is vrijwilliger bij Speel-o-Theek t Gentje in Gendt. Kijkt u dan ook niet raar op als u wethouder Joosten tegenkomt in St. Josef in Gendt, als u van wethouder Van Roosmalen uw maaltijd van Tafeltje Dekje krijgt uitgereikt of wanneer u s avonds wethouder van Roosmalen tegenkomt bij De Klup Over-Betuwe in Huissen.

De dag wordt gecoördineerd door het Vrijwilligers Steunpunt Lingewaard & Overbetuwe. De datum is bewust gekozen: op 2 en 3 november staat vrijwilligerswerk centraal tijdens de derde Make a Difference Day. Duizenden Nederlanders steken dan de handen uit de mouwen bij talloze vrijwilligersactiviteiten in heel Nederland.