Ingezonden persbericht


SLEEP FUCK & DIE
MGA/JILESEN & JAGDEWSING

Nu het officieel is dat de wereld vergaat door toedoen van de mens, wordt het voor Jilesen & Jagdewsing tijd om te kijken wat hun leven nou waard is. Ja, de makers van MGA bereiken dit seizoen de dubieuze grens van 35, een leeftijd waar toekomst en verleden naast elkaar bestaan. Dus hoogste tijd voor de nodige zelfreflectie en filosofische inzichten om het nut van hun eigen bestaan onder de loep te nemen. Op de hielen gezeten door een naderende penopauze duiken ze eventjes onder in een care-free-dus-party-nu-want-we-gaan-toch-allemaal-naar-de-klote wereld om in een tijdloze impasse ongedwongen en ietwat naïef na te denken over het nut van het leven en die andere dingetjes waar je zo nu en dan even bij stil staat.

Bang om te leven zoeken vier vrienden elkaar steeds weer op en gebruiken hun dagelijkse cocktail van drank en drugs om op te gaan in een nachtelijke vacuüm waarin alle gevoelens in de vriezer worden gedropt. Totdat daar ineens de engel des doods voor hen verschijnt met de opdracht om degene met het minste nut mee te nemen. Door middel van simpele testen en enkele bizarre rituelen die ze moeten ondergaan in hun benevelde toestand neemt de engel haar besluit. Om uit deze trip te ontwaken moeten de vier vrienden de waarde van hun leven aan elkaar bewijzen en worden ze gedwongen om hun angsten tot op het bot te fileren.

Nederhoplegende Def P (Osdorp Posse) schrijft de tekst waarvoor hij zich, naast gesprekken met de spelers, laat inspireren door zijn eigen ervaringen. De muziek is een mix van Rock, Hip Hop, & Minneapolis Funk met etnische invloeden aangevuld met de zangtalenten van Sharla Sookha (ION Burning Bombay II).

SLEEP FUCK & DIE is een overgangsritueel van jongen naar man verpakt in een rauwe voorstelling gebracht met de adrenaline van een popconcert, bedoeld voor zowel jong als oud, als zwart, als wit en alles daar tussen in.

MGA/JILESEN & JAGDEWSING maken oorspronkelijke stukken met een open karakter geïnspireerd door wat hun bezighoudt in de maatschappij en hun creatieve fantasie. De voorstellingen zijn urban stories, stadstriptieken over de vele (sub)culturen die een grote stad eigen zijn. Het duo is een eigen stijl aan het ontwikkelen waarin taal, beweging en muziek gelijkwaardig naast elkaar bestaan. De speelstijl wordt gekenmerkt door een sterk fysiek bewustzijn en een actuele waarde, waardoor het mogelijk is om in en uit het spel te stappen zodat de maker en de speler (in de vorm van één persoon) naast elkaar bestaan. Een grillige montage zorgt voor gestructureerde chaos in hun eigenzinnige stukken.

DOOR: Anil Jagdewsing, Bas Jilesen, Eva Duijvestein, Sharla Sookha & Ralph Verhoef TEKST: Def P en Wilem de Wolf, MUZIEK: Jurgen Jaab, Anil Jagdewsing VIDEO: Ania Harre, REGIE-ADVIES: Manja Topper
PRODUCTIE/PUBLICITEIT: Alles voor de Kunsten/ Wilma Kuite, Meeke Beumer FOTO: Gerlinde de Geus
Voor meer info www.MGAonline.nl of www.allesvoordekunsten.nl Première: 2 november 2007, tournee t/m eind december