Ingezonden persbericht


Kaartverkoop Café El & Ben: The Musical! begonnen

Theatergroep Eglentier speelt op 2, 3, 4, 9, 10 en 11 november 2007 in Hotel Die Raeckse in Haarlem de komische musical over de buurtkroeg El & Ben aan 't Krocht in Haarlem. De kaarten voor deze voorstelling zijn sinds kort in de verkoop gegaan. En omdat de kaarten al erg gewild zijn, heeft Eglentier besloten een extra voorstelling te spelen op zondag 11 november. De musical is een ode aan uitbaatster El Bouman, die de spelers na de repetitie altijd van hun drankje voorziet in haar kroeg. El zit zelf al ruim 45 jaar in het horecavak. Niet al die jaren in haar eigen café, die ze met wijlen haar man Ben is gestart, maar toch zeker wel een zeer groot aantal jaren. "Ik vind het geweldig dat die gekke gasten van de theatergroep nu een musical over mij en mijn kroeg maken!" zegt El lachend.

Het idee voor deze hilarische voorstelling is een aantal jaren geleden ontstaan in het café zelf. De spelers van Theatergroep Eglentier nemen daar na afloop van de repetities altijd een drankje. "Zo ook die avond toen het zo mooi sneeuwde in maart. In de deuropening verscheen een silhouet van een grote man met een besneeuwde jas aan en een bontmuts op. Het goudgele licht scheen door de deuropening langs de mysterieuze man naar binnen. Een prachtig theatraal plaatje!", zegt Jos Ahlers, de schrijver van deze musical. Die avond nog ontstond het idee om een musical over het café en haar bijzondere uitbaatster en klanten te maken. Met veel zang en dans. "Het is geen geschiedenis van het café geworden, maar een vrolijke muzikale komedie. We willen het publiek een vrolijke avond geven, zodat ze zingend naar huis kunnen. Elke gelijkenis met bestaande personen berust op puur toeval. Behalve El, zij bestaat ook in een toneelversie."

Regisseur van deze musical is Marcel Kragt. Met zijn bijzondere regie en vormgeving creëert hij in de partyzaal van Hotel Die Raeckse een intieme kroeg met zijn bewoners. Het publiek voelt zich al snel thuis in de grotere toneelversie van het bestaande café El & Ben. Het café El & Ben is een echte buurtkroeg met een zeer sociale functie. Iedereen weet alles van elkaar en helpt elkaar waar mogelijk en als dat nodig blijkt te zijn. Die kenmerkende sfeer is duidelijk te herkennen in de musical.

Het verhaal van de musical is, zoals dat hoort, luchtig, maar toch knap geschreven om zo elke stamgast een bestaand karakter te laten lijken. Op de avond van het Eurovisie Songfestival verzamelt een bonte groep vaste klanten van El & Ben zich in het café om gezamenlijk de televisie-uitzending te bekijken. Door een rampzalige samenloop van omstandigheden kunnen ze én niet kijken én niet naar huis. Gelukkig heeft El nog een karaoke CD met Nederlandse songfestivalinzendingen in de kast liggen, zodat de bezoekers zich met de moed der wanhoop door de avond heen kunnen zingen. Dan doet El een ontboezeming..

Theatergroep Eglentier speelt: Café el & Ben: The Musical! Op 2, 3, 9 en 10 november 2007 om 20.15 uur en 4 en 11 november matinee om 14.30 uur in Hotel Die Raeckse, Raaks 1-3 te Haarlem. Regie: Marcel Kragt.
Kaarten a E 10,- zijn te verkrijgen via info@eglentier.nl of via 023-5313115 (reserveren is gewenst). Zie voor meer informatie www.eglentier.nl


---- --