Ingezonden persbericht


02-11-2007; Betreft eerste trainingsdag verslag Grand Prix Valencia, circuit Valencia (4.005m)

Joey Litjens (36e) kan ritme nog niet vinden

Danny Webb (26e) mist aansluiting in eerste kwalificatie op Valencia

Tijdens de eerste trainingsdag van de Gran Premio bwin.com de la Comunitat Valenciana werd vrijdagochtend het startsein gegeven van de laatste Grand Prix van 2007. Ondanks dat de r in de maand november zit, zijn de weersomstandigheden goed met zonnige perioden en 21 graden. Joey Litjens wist de vrijdagmorgen in de eerste vrije training niet verder te komen dan de 32e positie terwijl teamgenoot Danny Webb liet blijken zich thuis te voelen op het Ricardo Tormo circuit van Valencia door de eerste vrije training af te sluiten op de 20e positie. Litjens pushte hard in de eerste kwalificatie maar helaas bracht het hem de 36e positie. Ook Webb had moeite vanmiddag om snelle rondetijden te rijden, na de goede 20e positie in de vrije training, en viel terug naar de voorlopige 26e startpositie.

Het Ricardo Tormo circuit van Valencia is voor alle rijders in de drie klasses geen onbekend terrein. Bij uitstek wordt het circuit gebruikt voor de wintertesten waardoor de rijders allemaal wel een keer gereden hebben op het circuit. Voor de één is het een circuit waar het maar niet wil lukken en voor de ander is het één van de beste circuits van de wereld. Al met al werden vandaag de eersten kaarten geschud en bleek dat Litjens erg veel moeite had met de baan getuige zijn 36e positie. Voor Webb voelt de baan beter aan maar was nog niet echt tevreden over de kwalificatie van de vrijdag maar mocht niet geheel ontevreden zijn met een voorlopige 26e positie.

Joey Litjens (36e, 1:43,581): "Het ging vandaag echt niet. Het is niet echt mijn favoriete baan maar dat het zo slecht zou gaan had ik niet verwacht. Ik kan gewoon het ritme niet vinden, terwijl ik zo hard mogelijk probeer te rijden als ik kan. In de vrije training begon het al niet naar mijn zin met een 32e positie maar toen ik vanmiddag als 36e de kwalificatie eindigde zakte de moed wel even in de schoenen. Maar morgen hebben we nog een volledige trainingsdag en na een goede nachtrust kan het morgen alleen maar beter gaan. Ik zal er alles aan doen om een goede kwalificatie te rijden."

Danny Webb (26e, 1:42, 467): "De vrije training ging goed op de vrijdagochtend. Ik kon gelijk goed aanzetten en de motor voelde qua setup goed aan. Ik heb nog wel het een en ander aan de voorvering laten veranderen wat een verbetering was waardoor ik goede rondetijden kon rijden. Ik wist mijzelf ook steeds in een goede groep te rijden waardoor ik gelijk vanaf het begin scherp was. De kwalificatie ging de eerste 15 minuten goed en kon ik mijzelf ruim binnen de top 20 handhaven. Nadat ik een nieuwe achterband had laten monteren kon ik niet meer een goede groep vinden waardoor ik mijn rondetijd wel aanscherpte maar net de aansluiting niet kon vinden. Ik zakte dan ook terug naar de 26e positie. Ik baalde daar wel van want mijn doel is om binnen de top 20 te kwalificeren. Gelukkig hebben we de zaterdag nog en ik zal er alles aan doen om zondag vanaf de vijfde startrij te kunnen vertrekken."

Uitslag 125cc kwalificatie
Voor de volledige 125cc kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag 250cc kwalificatie:
Voor de volledige 250cc kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag MotoGP klasse (tot 800cc 4-takt):
Voor de volledige MotoGP vrije training uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

************