Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( vrijdag 2 november 2007
Opmerkingen ( geen

Eijsden; gezochte man aangehouden met vuurwapen

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagmiddag in Eijsden een 37-jarige inwoner van Kerkrade aangehouden, die gezocht werd in verband met een narcoticaonderzoek in Kerkrade.

De man bleek bij zijn aanhouding een vuurwapen op zak te hebben. De zaak waarvoor de Kerkradenaar stond gesignaleerd speelde op 11 september van dit jaar. Het betrof een inval in een pand aan de Pannesheiderstraat in Kerkrade, waarbij twee personen werden aangehouden en een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen.

De man is ingesloten.

Onderstaande persbericht werd op 12 september 2007 verzonden.

Kerkrade; inval op drugsdealadres

Het Joint Hit Team en politiemensen van de basiseenheid Kerkrade Centrum hebben dinsdagmiddag een inval gedaan op een adres bij een kamerverhuur aan de Pannesheiderstraat in Kerkrade.

Bij deze inval werden twee 39-jarige inwoners van Kerkrade en een 27-jarige inwoner van Heerlen aangehouden. Bij een van de aangehouden verdachten vonden agenten in een van zijn sokken een bol cocaïne van 56 gram en in een van zijn broekzakken nog eens 2,5 gram heroïne.

In de betreffende kamer werd een situatie aangetroffen die duidde op de handel in harddrugs. Zo werden er drie kilo amfetamine, 200 gram cocaïne, ongeveer 10 kilo cafeïne (wordt gebruikt als versnijdingsmiddel), weegschaaltjes, en verpakkingsmateriaal aangetroffen. Verder lag er wapentuig, zoals een honkbalknuppel, een ijzeren staaf en een stroomstootwapen.

Ter beveiliging waren er twee camera's geïnstalleerd.

De inval van de politie is het gevolg van een groot aantal klachten die er zowel bij de gemeente als politie zijn gemeld.

De aangehouden verdachten zullen vrijdag aan de officier van justitie worden voorgeleid.


---- --