Ingezonden persbericht



PaintMyPhoto.com: uw favoriete foto in de stijl van een meesterschilder!

Hoe zouden meesterschilders als Rembrandt, Van Gogh, Gauguin, Botticelli of Picasso uw kind, uw partner, familielid of vriend portretteren? PaintMyPhoto.com geeft het antwoord. Uitgekiende software zet uw favoriete portretfoto om in een 'schilderij' op echt linnen in de stijl van een van deze vijf grootmeesters.

Het is zo makkelijk als het klinkt: u gaat naar de website PaintMyPhoto.com. U uploadt een portretfoto en kiest een van de vijf schilderstijlen. Direct ziet u de interpretatie van de foto in de gekozen stijl. U kunt zelfs de beelduitsnede nog aanpassen. Wanneer het resultaat u bevalt, kunt u uw persoonlijke schilderij bestellen. Er zijn vijf maten mogelijk. De kleinste is 20 x 30 centimeter en kost 24,95 plus 4,90 verzendkosten. U ontvangt het, op een houten frame gespannen en bedrukte, linnen binnen een week thuis.

Geen bewerkingsfilter, maar gezichtsherkenning én een kunstzinnige interpretatie

De software van PaintMyPhoto.com is niet zomaar een filter zoals dat te vinden is in beeldbewerkingprogramma's zoals Photoshop of Paint Shop. De programmatuur maakt gebruik van gezichtsherkenning software die is ontwikkeld voor beveiligingsdoeleinden (zoals het herkennen van bijvoorbeeld voetbal hooligans). Aan deze intelligente software zijn een groot aantal stijlkenmerken van verschillende schilders toegevoegd. Het programma zoekt en herkent dus eerst een gezicht om het daarna als een kunstenaar te gaan interpreteren. Om die reden dient de gebruiker ook aan te geven of het een foto van een man of een vrouw betreft. De software houdt daar in zijn interpretatie namelijk rekening mee. Dit heeft ook nadelen. Zo kunt u voorlopig alleen maar enkele portretfoto's bestellen. Uw hond, uw kat of meerdere mensen op één foto worden niet herkend. En dat geldt helaas ook nog voor mensen met brillen. Ook blijkt de Van Gogh-stijl minder flatteus uit te pakken voor vrouwen. Zij zijn bij Rembrandt of Picasso veel beter af. Maar dat mag u zelf beoordelen. Kijken kost niks: www.PaintMyPhoto.com.

Noot voor
de redactie: