Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland
Geen snelheidsbeperkende maatregelen nodig op rotonde Parklaan (N 208)


---

Geen snelheidsbeperkende maatregelen nodig op rotonde parklaan (n 208)

De provincie Zuid-Holland neemt geen extra maatregelen om de snelheid van het verkeer op de rotonde Van Pallandtlaan - Parklaan (N 208) naar beneden te brengen. Uitgebreid onderzoek en inspecties tonen aan dat aanpassingen op de rotonde in de gemeente Teylingen niet nodig zijn, omdat de snelheid van het verkeer voldoende door de rotonde wordt afgeremd.

Het onderzoek maakte onderdeel uit van de evaluatie van het gebruik van de rotonde. Deze werd in 2005 in gebruik genomen. Eerder dit jaar werden daarom in opdracht van de provincie snelheidsmetingen verricht op twee rijstroken. Dat waren de zogenaamde 'afvoerende rijstrook', in noordelijke richting en de 'bypass' vanuit zuidwestelijke in zuidoostelijke richting. De snelheidsmetingen werden op beide punten uitgevoerd ter hoogte van de fiets-/voetgangersoversteek. De rotonde is ontworpen op basis van een gewenste snelheid van 30 - 35 km/uur. Uit de metingen blijkt dat de gemiddelde snelheid nabij de twee fietsoversteken respectievelijk 36 km/uur en 37 km/uur bedragen. Het gewenste snelheidsremmende effect is hiermee grotendeels bereikt.

De uitkomsten van het onderzoek gaven de provincie - na overleg met verkeerskundigen van de gemeente Teylingen en van de provincie Zuid-Holland - geen aanleiding tot het nemen van extra maatregelen op de rotonde. De provincie voerde er in de periode 2005 - 2007 bovendien regelmatig visuele inspecties uit. Ook die bevestigen de uitkomsten van het onderzoek.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22


---