Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

60% van de Britse Marketeers prefereert .co.uk als webadres

London, 2 november 2007 - Voor 60% van de Britse marketeers is een .co.uk domeinnaam de eerste keus, aldus

onafhankelijk onderzoek van Tickbox. Dit onderzoek heeft verder aangetoond dat van alle bedrijven met een .co.uk webadres, 83% van hen deze onderhoudt als de voornaamste domeinnaam.

Generatie verschil
De resultaten indiceren dat .co.uk domeinnamen in toenemende mate populair zijn onder met name jonge marketeers. Met 62% van de respondenten in de leeftijdscategorie tussen 24 en 44 kiezen zij de .co.uk als het primaire zakelijke domein. In de leeftijdscategorie 'ouder dan 45' geeft 45% van de marketeers de voorkeur aan een .co.uk. Hoe jonger de leeftijdscategorie hoe groter de voorkeur voor een .co.uk domeinnaam als primair webadres lijkt te zijn.

Bescherming, Lokaal en Vertrouwen
Op de vraag waarom men de voorkeur heeft voor een .co.uk adres, antwoordt één derde (36%) van de respondenten dat bescherming van hun merk de eerste prioriteit is. In de leeftijdscategorie tussen 24 en 34 was dat zelfs
44%.
Andere belangrijke beweegredenen zijn het benadrukken van de lokale aard van hun business (31%) en het vertrouwen dat de .co.uk extensie meer uitstraalt dan andere extensies.

Michael Jordan, Marketing en PR manager van Vonage, een toonaangevende provider van breedband telefoon services met 2,4 miljoen klanten in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk argumenteert "het is van belang dat we onderscheid in ons aanbod aanbrengen voor het groeiende aantal Britse klanten. Wij hebben zo snel mogelijk een lokaal adres geregistreerd omdat wij denken dat het belangrijk is dat klanten ons snel en eenvoudig kunnen vinden met een .uk webadres - Het geeft de indruk dat we dichterbij zijn wanneer klanten ondersteuning of advies nodig hebben."

Lesley Cowley, CEO van Nominet: "deze bevindingen zijn bijzonder interessant voor ons. Het merendeel van de Britse ondernemingen onderkent de kracht van het .co.uk domein niet alleen in termen van merkbescherming maar ook als een vertrouwde domeinextensie.
Dat de voorkeur voor .co.uk domeinnamen met name wordt onderschreven door de jonge respondenten is nog bemoedigender: Dat toont aan dat de nieuwe generatie van marketeers en hun bedrijven de .co.uk namen waarderen boven all andere domeinnaam extensies.'

Over Nominet
Nominet UK is de Britse registry voor alle internet domeinnamen die eindigen op .uk. De doelstelling van Nominet is het zorgvuldige en onpartijdige beheer van de centrale domeinnaam database en het verzorgen van stabiliteit, zekerheid en toegankelijkheid voor alle gebruikers van .uk domeinnamen. Nominet is een non profit bedrijf met leden en zonder aandeelhouders. Het betaalt geen dividend en de toegerekende kosten dekken puur de kosten van operatie.
Iedereen met een interesse in Internet kan lid worden. Nominet heeft 2800 leden die alle delen van de internet industrie vertegenwoordigen en is erkend als dè .uk domeinnaam registry door de internet industrie en de Britse overheid. Het is geen besturend orgaan, maar voorziet in een publieke service voor de UK internet gemeenschap.


273 marketing professionals hebben aan dit onderzoek van Tickbox.net meegewerkt dat is uitgevoerd tussen 1 en
15 augustus van dit jaar.

Voor meer informatie neemt u contact op met:
Elissa Fry
Senior Client Executive
Racepoint Group UK
Winner - Best Consultancy, Communicators in Business Awards 2005 and 2006 Building 5

50 Brook Green
London w6 7BJ

Direct Line: (0)20 8752 2272
Mobile: +44 (0)7905 737077
Switchboard:+44 (0)020 8752 3200
Fax: + 44 (0)020 8752 3219
www.racepointgroup.com
elissa.fry@racepointgroup.com

-------------------------------
Het persbericht is een verzochte vrije vertaling van het originele nieuwsbericht van Nominet en Racepoint Group op www.domainnews.com.

Afzender:
DomainNews.nl
Sander Scholten
Silodam 1e

1013 AL AMsterdam

+31611625540
editor@domainnews.nl