Gemeente Amersfoort



Persbericht/persuitnodiging

Raadsgriffie

nummer: 2007/04

datum: vrijdag 1 november 2007

Raadsleden groenste stad ontwikkelen visie


2030 vraagt om nieuwe kijk op groen

Aanstaande maandag buigen raadsleden zich over Groen en Landschap, het zesde thema in de visie op Amersfoort in 2030. Groen staat vandaag de dag al vaak op de politieke agenda, en vraagt om een visie voor de toekomst.

In de vele gesprekken die al zijn gevoerd, is naar voren gekomen dat Amersfoorters groen erg belangrijk vinden. Het Amersfoort van 2030 moet dus groen zijn. Maar ten koste van wat? Anders gezegd: waar groen is, kunnen geen huizen, bedrijventerreinen, kantoren, parkeerplaatsen, straten of busbanen zijn. Vallen al deze (ruimtelijke) wensen te combineren?

Vragen over groen

Mensen gebruiken groen allang niet meer alleen voor wandelen of zitten. Denk aan sporten, samen eten, een feestje vieren, een vergadering houden. Hoe valt de gebruikswaarde van groen & natuur te verbeteren? En voordat er in het bos gewandeld kan worden moeten er ringwegen en bedrijventerreinen gepasseerd worden. Hoe kan je in een dichtbevolkt land als Nederland makkelijk de natuur te bereiken?

Fotostand in Emiclaer

's Middags staat er een 'fotostand' in winkelcentrum Emiclaer. Passanten wordt gevraagd om prioriteit aan te brengen in vier vormen van groen: een eigen tuin, een plantsoen in de eigen buurt, een park vlakbij de wijk of een natuurgebied net buiten de stad. Deze vraag vormt aanleiding om verder te praten over Groen & Landschap in 2030. Dat wat gezegd wordt, wordt als voeding gebruikt voor het gesprek met een aantal deskundigen. Dat gesprek is van 17.00 tot 19.00 uur in het hoofdkwartier van GA2030 in Amicitia (Stadsring 170).

Informatie: Aline Verhoef-Franken, communicatieadviseur raadsgriffie, telefoon 033 469 43 54/
06 15290943 of e-mail ag.verhoef-franken@amersfoort.nl.

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de fotostand of het gesprek met de deskundigen bij te wonen.


---- --