Datum: 2 november 2007

Persvoorlichting zit van 11.30 tot 13.00 uur in vergadering. Voor dringende zaken zijn zij semafonisch bereikbaar.

Voorhout Verdachten van inbraak aangehouden De politie heeft donderdag 1 november even na 22.00 uur twee Hagenaars van 18 en 19 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Boekenburglaan. Een buurman zag omstreeks 21.40 uur drie personen inbreken bij de woning via de achterzijde en seinde direct de politie in. Ondertussen is hij samen met meerdere buurmannen naar de woning gegaan. De drie inbrekers zijn hierop weggerend met de buurmannen op hun hielen. Deze konden echter de inbrekers niet aanhouden en keerden terug naar de woning. De politie hield de verdachten aan op het station. Het onderzoek wordt voortgezet.

Leiden Aanhoudingen na aanranding De politie heeft donderdagavond 1 november twee Leidenaren van 21 jaar aangehouden op verdenking van aanranding van twee 15 jarige meisjes uit hun woonplaats. De meisjes stonden bij de bankjes op de Oude Singel te wachten op vriendinnen toen de twee mannen ongevraagd bij hen kwamen staan. De mannen werden hierna handtastelijk. Een vriendin sprak op de Lammermarkt een agent op de fiets aan waarna de verdachten op de Oude Singel werden aangehouden.

Leiden Getuigen van beroving met geweld gezocht De politie stelt een onderzoek in naar een beroving met geweld en verzoekt getuigen zich te melden. Een 27 jarige Leidse liep dinsdag 30 oktober rond 08.15 uur naar de bushalte aan de Kennedylaan. Zij passeerde ter hoogte van basisschool 'De Schatkist' twee vrouwen met een getinte/donkere huidskleur. De vrouwen stonden nabij de bosjes. De Leidse liep was aan het sms-en toen zij de vrouwen voorbij liep. Op dat moment werd ze door beide vrouwen geslagen. Er ontstond een worsteling tussen de drie vrouwen waarbij de telefoon uit haar handen viel. Een van de twee vrouwen nam het op waarna ze wegrenden in de richting van de Bazelstraat. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844, Leiden Zuid. Met name wil zij spreken met de man en de drie vrouwen die ten tijde van de beroving bij de bushalte zaten.

Oegstgeest Kop-staart aanrijding Bij een kop-staart aanrijding op de Rijksweg A44 in de richting van Den Haag op donderdag 1 november raakten vier auto's en een vrachtauto betrokken. Even voor 18.00 uur ter hoogte van Oegstgeest kreeg de vracht auto een lekke band. Hierdoor remden vermoedelijk het verkeer achter hem waarna er een kop-staart aanrijding ontstond. Een 51 jarige vrouw uit Lisse raakte bekneld en moest uit het voertuig worden gehaald. De vrouw, haar 24 jarige dochter en een 33 jarige man uit Vleuten werden met divers letsel overgebracht naar het LUMC.

Ter Aar Verkeersongeval Donderdag 1 november rond 16.00 uur vond op de kruising Stobbeweg/Hertog van Beijerenstraat een aanrijding plaats. Een 45 jarige automobilist uit Den Hoorn reed over de Stobbeweg in de richting van de Hertog van Beijerenstraat. Hij zag op de kruising een 20 jarige fietser uit Rijpwetering over het hoofd en stak het fietspad over. De auto raakte de fiets waarna de man uit Rijpwetering ten val kwam. Hij werd met verwondingen aan een arm en een schouder overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn Snelheidscontrole N11 Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft donderdag 1 november een snelheidscontrole gehouden op de N11. Er werd tussen 16.15 en 21.40 uur met de radar gecontroleerd. Van de 5327 passanten waren er 515 in overtreding. 30 van deze overtreders reden meer dan 30 km/uur te hard. Uitschieters tijdens de avondspits (tot 18.00 uur) waren 160 km/uur, 156 km/uur en 145 km/uur. De hoogstgemeten snelheid was 181 km/uur.

Gouda Inbraak in woning Donderdag 1 november is ingebroken in een woning aan de Wilem Bontekoesingel. Men heeft eerst de tuindeur en daarna de achterdeur geforceerd om binnen te komen. Uit de woning werden onder andere een horloge, sieraden en parfums weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Verkeersongeval Donderdag 1 november vond om 22.10 uur een verkeersongeval plaats op de Blekerssingel. Een 17 jarige vrouw uit Gouda liep tussen de geparkeerde auto's door en stak de Blekerssingel over. Op dat moment reed daar een 45 jarige automobiliste uit Gouda. De voetgangster werd aangereden en met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --