Persberichten Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht, 02-11-2007

Overval op geldloper

BAARN Op donderdag 1 november om 11.10 uur vond in de Teding van Berkhoutstraat een overval op een geldloper van een waardetransport plaats.

De waardetransportwagen parkeerde kort voor het tijdstip de auto aan de achterzijde van de daar gelegen vestiging van de ABN/AMRO-bank op de hoek van de Laanstraat met de Teding van Berkhoutstraat. Op het moment dat de geldloper vanuit de auto in de richting van het bankgebouw liep werd hij plotseling geconfronteerd met de verdachte die hem onder dwang van een wapen het geld afhandig maakte.

De verdachte vluchtte hierna in onbekende richting waar vermoedelijk een vluchtauto heeft klaargestaan. De auto is hierna in onbekende richting weggereden waarna ieder spoor ontbrak. Er is bij de overval een aanzienlijke hoeveelheid geld buitgemaakt.

Bij het onderzoek in de omgeving werd ook het regiokorps Gooi- en Vechtstreek en een helikopter ingezet.

De recherche zet het onderzoek voort.

Controle rood licht bij spoorwegovergang

BAARN De politie heeft donderdag 1 november tussen 07.45 en 08.30 uur een roodlicht controle gehouden bij de spoorwegovergang op de Torenlaan.

Tijdens de controle passeerden acht weggebruikers de overgang op het moment dat de roodlichtinstallatie in werking trad. Zij kregen allen een bekeuring.

Te snel

SOEST De politie heeft donderdag 1 november tussen 15.00 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Dalweg.

Tijdens de controle werden 200 passerende automobilisten gemeten waarvan één bestuurder sneller reed dan de toegestane maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Hij reed 92 kilometer per uur en kreeg een bekeuring.

Valse OV-kaart

BAARN De politie heeft donderdag 1 november om 21.35 uur een 18-jarige inwoner van Baarn aangehouden omdat hij met een valse OV-kaart in de trein zat.

De conducteur zag dat het ging om een vals reisdocument en stelde de politie in kennis. De verdachte werd overgedragen aan de spoorwegpolitie die de Baarnaar verhoorde. Hij kreeg een proces-verbaal. De OV-kaart werd in beslag genomen.

Compressor niet gestolen (correctie)

(zie persberichten Eemland noord, grote partij vuurwerk aangetroffen)

EEMNES Uit onderzoek is gebleken dat de bij een woning op Simonsveen aangetroffen compressor niet gestolen was.

De compressor zal aan de bewoner worden teruggegeven.

Laatst gewijzigd 02-11-2007 11:11 | © Politie Utrecht