Persberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 02-11-2007

Vernielers gezocht

VEENENDAAL - In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 oktober zijn in de wijk Petebos veel vernielingen gepleegd aan geparkeerde autos. De politie zoekt de daders en roept hierbij de hulp van bewoners in.

In totaal heeft de politie tot nu toe 20 aangiftes binnengekregen van bewoners bij wie de auto is vernield. Het merendeel van de vernielingen heeft plaatsgevonden in de nacht van vrijdag op zaterdag in de wijk Petebos. Autos zijn bekrast, spiegels en ruiten zijn vernield. De politie Veenendaal is een onderzoek gestart naar de daders en roept hierbij de bewoners op om informatie te melden. Mogelijk dat ouders ook aan hun kinderen kunnen vragen of zij meer weten of iets gehoord hebben. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de politie Veenendaal via telefoonnummer 0900-8844. Eventueel kan de informatie ook anoniem worden gemeld via de anonieme meldlijn 0800-7000. Als gedupeerden zich nog niet hebben gemeld bij de politie dan worden zij verzocht om alsnog aangifte te komen doen.

Geweldpleger aangehouden

LEERSUM Op woensdag 10 oktober heeft de politie drie jongeren aangehouden die ervan werden verdacht verantwoordelijk te zijn voor twee geweldszaken die plaatsvonden in Leersum op zaterdag 1 september. Na verhoor bleek een 14-jarige jongen uit Leersum verantwoordelijk te zijn voor beide zaken.

Zaterdag 1 september om 00.15 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jongeren op de Rijksstraatweg een fiets voor een passerende bus had gegooid. Er werd aangifte gedaan en getuigen werden gehoord.

Even later, om 01.50 uur, werd een 16-jarige jongen uit Leersum bij de Wildbaan van zijn fiets getrokken en geschopt en geslagen. Ook hier was volgens getuigen een groepje jongeren betrokken.

De politie onderzocht beide zaken en hield op 10 oktober drie jongens aan. Alledrie de jongens, van 14, 15 en 16 jaar, komen uit Leersum. Tijdens de verhoren bleek dat de 14-jarige jongen in beide zaken de verdachte is die het geweld pleegde. Proces verbaal is opgemaakt. De schade aan de fiets is inmiddels vergoed aan de eigenaar. De zaak is aan justitie overgedragen.

Aangehouden mannen nu ook verdacht van woninginbraken

WIJK BIJ DUURSTEDE De twee mannen die de politie in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober heeft aangehouden voor het niet kunnen tonen van een ID-kaart en de andere voor belediging, worden verdacht van het plegen van twee woninginbraken in dezelfde nacht.

Aanhouding belediging, bedreiging en openbare dronkenschap

De politie meldde in een persbericht op 28 oktober het volgende: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.00 uur een 17-jarige jongen uit Zeist en een 27-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op de Achterstraat. Zij waren kort daarvoor betrokken bij een vechtpartij op de Veldpoortsestraat. Op de Achterstraat troffen de agenten beide verdachten aan. De jongen was zichtbaar onder invloed van alcohol en bloedde aan het gelaat. Hij uitte beledigingen en bedreigingen richting de aanwezige agenten. Zij werden beiden aangehouden en vervoerd naar het politiebureau.

Ook verdacht van twee inbraken

In dezelfde nacht werden twee woninginbraken gepleegd in Wijk bij Duurstede op de Zeeuwse Steen en de Warande. De dieven klommen in beide gevallen via een raam op de eerste verdieping naar binnen en namen diverse goederen mee. Tijdens onderzoek bleek dat de voor het geweld aangehouden verdachten in het bezit waren van een deel van de buitgemaakte goederen.

Verder bleek tijdens het onderzoek dat het politiekorps Groningen de 27-jarige verdachte nog zocht in een andere zaak. Beide verdachten zijn woensdag 31 oktober voorgeleid aan de rechter commissaris. De 17-jarige jongen is in vrijheid gesteld. De 27-jarige man zit in voorlopige hechtenis in afwachting van de zitting bij de Politierechter.

Snelheidscontroles

LANGBROEK/RENSWOUDE Het verkeershandhavingsteam heeft donderdag 1 november tussen 09.30 en 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Doornseweg in Langbroek.

865 Automobilisten passeerden de radarapparatuur en werden gemeten. Negen bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. De top lag op 104 kilometer per uur. De overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.

In de middaguren werd een snelheidscontrole gehouden op de Hopeseweg en de Emminkhuizerlaan. Op de Hopeseweg reden twee bestuurders sneller dat de toegestane maximum snelheid van 60 kilometer per uur. De hoogste gemeten snelheid was 88 kilometer per uur.

Op de Emminkhuizerlaan ging het ook om twee overtreders. Daar lag de top op 85 kilometer per waar eveneens 60 kilometer is toegestaan.

Onder invloed

VEENENDAAL/WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft vrijdag 2 november twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Om 01.30 uur werd een 53-jarige inwoner van Cothen aangehouden toen hij onder invloed van alcohol in zijn auto op de Van Lynden van Sandenburgweg reed. Hij blies 370 ug/l en kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Om 02.05 uur hielden agenten een 23-jarige inwoner van Veenendaal aan toe hij zijn auto bestuurde op de Raadhuisstraat. Hij viel op bij de agenten omdat hij zonder kentekenverlichting reed. Hij blies 555 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Laatst gewijzigd 02-11-2007 11:05 | © Politie Utrecht