Persberichten stad Utrecht, 11.50 uur

Utrecht, 02-11-2007

Gewapende overval

UTRECHT Donderdagavond vond bij een winkel aan de Amsterdamsestraatweg een gewapende overval plaats. De verdachte kon na een achtervolging worden aangehouden.

Rond 20.05 uur kreeg de politie diverse meldingen van getuigen dat bij een winkel aan de Amsterdamsestraatweg een overval had plaatsgevonden. De verdachte zou gevlucht zijn op een fiets in de richting van het centrum. De verdachte was de winkel binnen gelopen en had onder bedreiging van een wapen geld geëist van één van de medewerkers. Nadat hij zijn buit had gekregen rende hij de winkel uit.

Aan de hand van het opgegeven signalement zag een mountainbiker van de politie de verdachte ter hoogte van het Paardenplein op zijn fiets rijden. Bij het zien van de politie ging de man er vandoor. Na een korte achtervolging werd hij op de Catharijnesingel klemgereden. De man gooide zijn fiets neer en rende weg in de richting van de fietsenstalling. Hier kon de 44-jarige verdachte uit Utrecht hij worden aangehouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In een pand aan de Niels Bohrweg heeft de politie donderdagmorgen een grote hennepkwekerij aangetroffen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd een onderzoek in een pand aan de Niels Bohrweg ingesteld. In het pand werden in twee ruimte 1397 planten aangetroffen. De complete installatie en alle planten werden in beslag genomen. In het pand werd op een zonder een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij. Door medewerkers van het energiebedrijf werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt.

Straatroof

UTRECHT Een 61-jarige vrouw is zondag 28 oktober omstreeks 18.30 uur slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw reed met haar scootmobiel op de Parandreef toen twee mannen op een scooter naast haar kwamen rijden. De man die achterop zat trok vervolgens de mobiele telefoon uit haar handen en gingen er vandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. De bestuurder van de scooter was ongeveer 20 22 jaar oud, licht getint uiterlijk, zwart haar en droeg een korte zwarte jas met een zwart bontkraag. De man achterop was ongeveer 15 18 jaar oud, licht getint uiterlijk en zwart haar. Hij droeg een zwart muts en een korte groene jas.

Heeft u informatie over deze straatroof, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook informatie anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0900-7000.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Donderdag heeft op de Amsterdamsestraatweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een snorfietser en een fietser. Rond 18.40 uur reed een18-jarige snorfietster uit De Meern met een 19-jarige passagier uit Utrecht over het fietspad in de richting van Utrecht centrum. Op dat moment reed een 45-jarige man met zijn fiets van de stoep af naar het fietspad. Een aanrijding was het gevolg. Het tweetal op de snorfiets kwamen ten val en moesten naar het ziekenhuis worden gerbracht voor behandeling.

Laatst gewijzigd 02-11-2007 11:52 | © Politie Utrecht