BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 31 oktober 2007

BNN TODAY ORGANISEERT VRIJDAG STADSDEBAT IN SLOTERVAART

Op vrijdag 2 november organiseert het Radio 1-programma BNN Today een live stadsdebat vanuit buurthuis Oportuna in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart. Van 21.00 uur tot 22.00 uur praten presentatoren Sharid Uppelschoten en Fernando Halman met verschillende mensen uit de wijk: Wat voor stadsdeel is Slotervaart en op welke manier kijken de bewoners naar hun wijk?

BNN Today wil graag met name met de jongeren uit de wijk in gesprek, waar normaliter veel over wordt gesproken maar niet met. Daarnaast komen ook de oudere bewoners, de buurtagenten, jongerenwerkers en ondernemers aan het woord. Onder andere Ahmed Marcouch, stadsdeelvoorzitter van Slotervaart, en buurtmoeders Floor Bos en Saida el Youbari nemen deel aan het debat. De rappers van WSV (West SloterVaart) geven tijdens het debat een optreden.

BNN Today en Radio 1 kiezen bewust voor een positieve insteek, aangezien dit stadsdeel de laatste tijd veelal negatief in het nieuws is geweest. Het doel van dit debat is om een goed en algemeen beeld te krijgen van de wijk Slotervaart. Wat voor een stadsdeel is Slotervaart? Hoe kijken de bewoners naar hun wijk? Wat is er zo leuk en kenmerkend aan de buurt, maar wat ook niet?

Het debat is vrijdagavond live te volgen in BNN Today van 21.00 uur tot 22.00 uur op Radio 1.



BNN