Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

PvdA-raadsleden als vrijwilliger tijdens de dag van het vrijwilligerswerk

PvdA zet zich in voor jeugd tijdens Make A Difference Day

Op zaterdag 3 november verricht de Haarlemse PvdA-fractie vrijwilligerwerk voor de jeugd in Haarlem-Oost en de Leidsebuurt. Op deze zaterdagochtend helpen verschillende raadsleden en Tweede Kamerlid Roos Vermeij van de Partij van Arbeid bij het uitlenen van speelgoed aan kinderen bij Speelotheek De Til op het Leidseplein in de Leidsebuurt. Ook lezen verschillende raadsleden deze ochtend voor in de bibliotheek in het Reinaldahuis te Haarlem-Oost aan de aanwezige kinderen. De PvdA wil met deze actie aangeven dat zij vrijwilligerswerk belangrijk vindt en veel waardering heeft voor alle vrijwilligers die zich in Haarlem en ook daarbuiten kosteloos inzetten voor anderen in de maatschappij.

Tijdens Make A Difference Day (MADD) op 2 en 3 november wordt door veel bekende en onbekende mensen vrijwilligerwerk verricht. De PvdA doet dit jaar voor de tweede keer mee. Vorig jaar deden PvdA-raadsleden samen met Tweede Kamerlid Ferd Crone vrijwilligerswerk bij Zorgcentrum Schalkweide. Daarnaast heeft zij het afgelopen jaar een aantal acties verricht voor de ouderen in Haarlem, waaronder het begeleiden van mensen uit verzorgingshuis Schalkweide naar het Bloemencorso. Dit jaar richt de PvdA Haarlem zich op de jeugd in Haarlem.

Naast deze activiteiten tijdens de MADD-dagen heeft de PvdA Haarlem deelgenomen aan de Beursvloer 2007 op 11 oktober. Tijdens deze middag, waarbij vragen naar vrijwilligerswerk door organisaties en instellingen worden gekoppeld aan bedrijven en partijen die dit willen uitvoeren, heeft de PvdA nog drie acties toegezegd die het komende jaar worden uitgevoerd. Ook deze acties hebben allemaal met kinderen en jongeren te maken. Zo wil de PvdA een bijdrage leveren tijdens het wijkfeest in Schalkwijk dat volgend jaar plaats vindt, gaat zij een keer met jongeren van de Zonnebloem op stap naar een voorstelling en doet ze mee aan de Roefeldagen, waarbij leerlingen van de basisschool in aanraking komen met een beroep.

*** EINDE PERSBERICHT ***



Ingezonden persbericht