Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vrijdag: AlterSonic in Podium

Aanstaande vrijdag (2 november) vindt de tweede editie van een reeks muziekavonden in Podium plaats met een internationaal tintje. De naam: "AlterSonic showcases". De eerste editie was een goede start met 5 te gekke bands en de spectaculaire 'Smashing Guitar Contest'. Vanuit de regio Hardenberg, Hoogeveen, Emmen, Enschede maar ook zelfs uit Amsterdam kwam het nieuwsgierige publiek en musici toestromen. AlterSonic is niet de zoveelste Battle zoals de NL Popronde of de grote Prijs van Nederland, want je kunt geen appels met peren vergelijken. Het geeft de bands een kans een goed professioneel optreden neer te zetten op een prestigieus podium en hiermee hun voordeel te doen. Naast de optredende bands is er ook een marktgedeelte zijn waaraan de bezoekers actief kunnen deelnemen.

De line-up van vrijdag 2 november aanstaande:


· Red Sky Burning (Pop/Rock uit Almelo). Red Sky Burning is vrijdag de opener en klaar om Nederland te veroveren met hun melodieus, krachtig, eerlijke muziek vol passie.


· Clueless Powerful (Rock uit Enschede). Clueless is a powerful rock band beïnvloed door bands als Green Day, Foo Fighters, The Smashing Pumpkins, The Get Up Kids and Third Eye Blind. Deze talentvolle band uit Enschede staat in de Finale van de Grote Prijs van Nederland 2008.


· Pitch Blond (Pop/Rock uit Den Haag). Met het verschijnen van hun titelloze EP is voor het Haags-Utrechtse rocktrio Pitch Blond in december 2006 een nieuwe fase in hun bestaan aangebroken. De band heeft een jaar hard gewerkt aan het opbouwen van een energieke live-reputatie, waarbij ook 3FM werd aangedaan.


· GoldenBoy Party (Punk/PowerRock uit Noorwegen). AlterSonic krijgt een band uit Noorwegen op visite die op dit moment in Europa aan het toeren is. Hun songs en stijl zijn onweerstaanbaar. Ze kunnen ze zich zonder schroom nestelen tussen de grotere Amerikaanse bands.


· Kudra Mata (Metal/Rock uit Hengelo). Kudra Mata is a 4-koppige, pompende metalcore band uit Hengelo. Met stuwende drums, killer guitars, brutal vocals en boosting bass, deze uitbarsting van energy, kun je omschrijven als een melodieuze rollercoaster rit gemixed met heavy breakdowns waar je niet genoeg van kunt krijgen.

Podium opent de deuren aanstaande vrijdag om 19.00 uur. Om 20.00 precies uur opent de band Red Sky Burning.

Einde Persbericht