Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Jonge Socialisten vragen met feest aandacht voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie

2 november: Clubhousefeest 'Freedom Speakers' in Meterhuis

De Jonge Socialisten in de PvdA Haarlem organiseren vrijdag 2 november het clubhouse feest 'Freedom Speakers'. Met dit feest wil de jongerenorganisatie van de PvdA aandacht vragen voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Het feest vindt tussen 22:00 en 4:00 uur plaats in het Meterhuis aan de Mincklersweg in Haarlem.

Vrijdag 2 november is het drie jaar geleden dat filmmaker en publicist Theo van Gogh werd vermoord. Nanette Hogervorst, voorzitter van de Jonge Socialisten afdeling Haarlem: "Het gevoel dat we in Nederland alle vrijheid hebben om onze mening te uiten, kan alleen als we tolerant zijn. Jong, oud, homo, hetero, gelovig, niet-gelovig en ga zo maar door. Iedereen heeft het recht om (publiekelijk) zijn mening te uiten. Nu wil JS Haarlem niet zeggen dat zij het altijd eens is met de manier waarop dat gebeurt en dat woorden geen pijn doen. Maar duidelijk moet zijn dat geweld of bedreiging tot geweld nooit een antwoord kan zijn. Dit kan het gevoel creëren dat we in Nederland beperkt worden in onze vrijheid om eigen standpunten te uiten. JS Haarlem wil met Freedom Speakers aandacht vestigen op deze ontwikkeling. Vrijheid van meningsuiting en tolerantie is een kostbaar bezit en moeten we als maatschappij voor vechten en waarborgen."

Clubhouse is een vorm van dansmuziek en een substroming van house. De line up van het feest bestaat uit The Guerilla Speakers, J-Francisco en Howstar. Tijdens het feest zullen op een scherm quotes, zinnen, foto's en filmpjes geprojecteerd die te maken hebben met vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Daarnaast worden er korte filmpjes gemaakt. Iedereen kan tegen de camera zeggen wat hij/zij op het hart ligt. De filmpjes worden na afloop op videosite Youtube gezet.

Het feest is voor leden van de Jonge Socialisten gratis toegankelijk. Ook niet-leden van de JS zijn van harte welkom. Zij betalen 5 euro (voorverkoop) of 7,50 euro (aan de deur). De voorverkoop start donderdag 18 oktober bij Trance Central, Kruisweg 40 (bij het station). Het feest is toegankelijk vanaf 18 jaar.

*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor de redactie/