Ingezonden persbericht


AT&T RONDT OVERNAME INTERWISE AF

en LANCEERT ALS EERSTE DE 'CONVERGED CONFERENCING SERVICE' IN EEN UITGEBREID PORTFOLIO VAN GEÏNTEGREERDE COMMUNCIATIEOPLOSSINGEN VOOR BEDRIJVEN OVERAL TER WERELD

Amsterdam, 2 november 2007 -- AT&T Inc. (NYSE: T) kondigt vandaag aan dat haar dochteronderneming, AT&T Corp., de overname heeft

afgerond van Interwise, wereldleider op het gebied van op IP-gebaseerde voice-, internet- en videoconferentiediensten. Tegelijk kondigt AT&T de lancering aan van AT&T ConnectTM, de eerste van een geplande serie geconvergeerde voice-, video- en internetconferentieproducten en --diensten van het merk AT&T. Deze zullen zorgen voor een snellere levering van geïntegreerde communicatiemiddelen aan bedrijven over de hele wereld. Met de lancering van AT&T Connect, breidt de onderneming haar focus uit naar het aanleveren van een allesomvattende, globale portfolio van geïntegreerde communicatieoplossingen. De vraag naar dergelijke diensten zal naar verwachting in totaal $5,9 miljard bedragen in 2007, en zal blijven groeien vanaf 2008 (Bron: Frost &Sullivan).

'Wanneer we de mogelijkheden van Interwise integreren in het globale op IP-gebaseerde netwerk van AT&T dat een referentie is in de industrie, beschikken we over de nodige reikwijdte, schaal en klantenbasis om aan bedrijven snel te leveren wat andere spelers enkel kunnen beloven in het geïntegreerde communicatie-universum,' verklaarde Ronald E. Spears, Voorzitter van de Groep, AT&T Global Business Services.

'We zijn ervan overtuigd dat ons IP-netwerk het element bij uitstek is om een uitgebreid gamma aan geïntegreerde communicatiemogelijkheden te leveren, en dit op gepaste schaal voor bedrijven die actief zijn in globale en dynamische omgevingen.'

'Geïntegreerde communicatiemogelijkheden zullen ervoor zorgen dat mensen beter werken, aangezien leden van projectteams die verspreid zijn over verschillende locaties beter kunnen samenwerken. Daarnaast is er minder verwerkingstijd nodig voor belangrijke bedrijfsactiviteiten,' zei Frank Zvi, Vice President Unified Communications Solutions. 'Na verloop van tijd zullen de geïntegreerde communicatieoplossingen van AT&T het voor bedrijven mogelijk maken om de kracht van de communicatie op te drijven en zo alertere, efficiëntere organisaties te creëren die hun werknemers, partners en vendors verbinden op een manier die hen ligt, ongeacht waar ze zich bevinden en ongeacht via welk toestel -- met of zonder netwerkkabel, met een PDA of een PC,' zei hij.

AT&T zorgt voor een snelle integratie van haar bekabelde en draadloze netwerkactiva, om een dienstenportfolio aan te bieden en bedrijven te helpen al hun communicatietoepassingen te integreren -- bekabelde en draadloze voicediensten, conferentiesystemen, met inbegrip van VoIP, Web en video en op aanwezigheid gebaseerde toepassingen, zoals onmiddellijke berichtgeving en directories.

Een goede communicatie ligt aan de basis van het zaken doen en samenwerking is uitgegroeid tot een zaak van essentieel belang voor de bedrijven van vandaag. Bedrijven gebruiken hun gecombineerde software- en communicatienetwerkmogelijkheden om de besluitvorming aan te sturen, om snel te reageren op de concurrentie en maken gebruik van het inherente productiviteits- en kostenbesparende rendement van samenwerkingstools waarin kan worden geïnvesteerd om hun kernmogelijkheden verder uit te breiden.

De geavanceerde oplossingen van AT&T werden ontworpen om de grote voordelen van samenwerking daar te brengen waar ze het meest van belang zijn, zodat de onderneming beter en efficiënter kan concurreren, terwijl haar basis wordt verbeterd.

De eerste geïntegreerde communicatieoplossing van AT&T is AT&T ConnectTM, een dienst die ongelimiteerde voice-, Web en videoconferentiemogelijkheden biedt en die kan worden aangepast aan grote en kleine ondernemingen. Naast volledig gehoste conferentiemogelijkheden op het terrein, zal AT&T nu in staat zijn ook een unieke en hybride oplossing te bieden waarmee ondernemingen kunnen genieten van de kosten- en veiligheidsvoordelen van on-site software, waaronder de snelle opstart, het geografische bereik en de bescherming van de capaciteit van haar gehoste dienst.

De onderneming is van plan haar bestaande portfolio van web-, voice- en videoconferentiesystemen, die een onderscheiding heeft gewonnen, te integreren met de mogelijkheden die ze verwerft met de overname van Interwise, voorzien voor het vierde kwartaal van 2008. De bestaande conferentie- en berichtendiensten van AT&T zullen de sleutelelementen zijn van haar aanhoudende ontwikkelingsplannen om uitgebreide geïntegreerde communicatieoplossingen aan te bieden.

AT&T sloot de overnametransactie af na goedkeuring van de deal door de autoriteiten. In oktober kondigde de onderneming aan dat ze Interwise zou overnemen voor een contant bedrag van $121 miljoen. Na de bekendmaking van vandaag treedt Interwise toe tot de organisatie inzake bedrijfsdiensten van AT&T. AT&T verwacht het team van Interwise, alsook haar binnenlandse en internationale operaties te kunnen behouden.

Interwise, dat haar hoofdkantoor heeft in Cambridge, Mass., heeft ongeveer 150 medewerkers en is actief in de Verenigde Staten, Europa en Azië, met kantoren in zes landen.

AT&T behoort tot de belangrijkste leveranciers van conferentiediensten ter wereld. De onderneming biedt een heel gamma conferentiediensten aan die de operaties van klanten ondersteunen, gaande van kleine en middelgrote ondernemingen, tot de grootste wereldwijde bedrijven.

# # #

Over AT&T

AT&T Inc. (NYSE:T) is een van de voornaamste holdings op het vlak van communicatie. Haar dochterondernemingen en filialen, AT&T-bedrijven, leveren diensten van AT&T in de Verenigde Staten en over de hele wereld. -Zij bieden onder andere de modernste bedrijfscommunicatiediensten ter wereld op basis van IP en nationale toonaangevende, draadloze snelle internettoegangen en stemdiensten. Op de binnenlandse markt is AT&T een autoriteit in het publiceren van telefoonboeken en advertentieverkoop van haar Yellow Pages en YELLOWPAGES.COM organisaties en het AT&T-merk wordt toegekend aan vernieuwers in sectoren zoals communicatieapparatuur. Als onderdeel van haar strategie voor de integratie van de drie schermen (TV, PC, GSM), breidt AT&T haar videodiensten uit met televisiediensten. Surf naar http://www.att.com voor meer informatie over AT&T Inc. en de producten en diensten van haar dochtermaatschappijen en filialen.

(c) 2007 AT&T Intellectuele Eigendom. Alle rechten voorbehouden. AT&T en het AT&T logo zijn handelsmerken van de Intellectuele Eigendom van AT&T. Voor meer informatie verwijzen we graag naar dit bericht in de persruimte van AT&T op http://www.att.com/newsroom.

Waarschuwende Taal met betrekking tot Toekomstgerichte Verklaringen De informatie die in dit nieuwsbericht zit vervat, bevat financiële ramingen en andere toekomstgerichte verklaringen die onderhevig zijn aan risico's en onzekerheden, en de uiteindelijke resultaten kunnen hier wezenlijk van verschillen. In de bestanden van AT&T bij de Securities and Exchange Commission zit een discussie vervat van factoren die een impact zouden kunnen hebben op toekomstige resultaten. AT&T doet afstand van elke verplichting om verklaringen die in dit nieuwsbericht zitten vervat, bij te wreken of te herzien, op basis van nieuwe informatie of anderszins. Dit nieuwsbericht kan bepaalde niet-GAAP financiële maatstaven bevatten. Reconciliaties van niet-GAAP financiële maatstaven en de GAAP financiële maatstaven zijn beschikbaar op de website van de onderneming, www.att.com/investor.relations. Bijkomende financiële verklaringen zullen volgen. Voorafgaand uitgegeven pro forma vergelijkingen zijn beschikbaar op de website van de investeerderrelaties van AT&T, www.att.com/investor.relations.

Neem voor meer informatie contact op met:

Willeke Binnendijk Rosanne van Poelvoorde

Fleishman-Hillard Fleishman-Hillard

T: 020 406 5930 T: 020 406 5930

willeke.binnendijk@fleishman.com rosanne.vanpoelvoorde@fleishman.com

Fleishman-Hillard
Amsterdam
Prof. W.H. Keesomlaan 4
P.O. Box 546
1180 AM Amstelveen
Office: + 31 20 406 5930
Office fax: +31 20 406 5940