Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 2 november 2007

Stadspas maakt sport en cultuur bereikbaar voor minima

Gratis naar het museum of schaatsen op de ijsbaan, de gemeente Alkmaar maakt het mogelijk met de invoering van de Stadspas. Vanaf april 2008 is deze Stadspas voor minima en 65-plussers gratis verkrijgbaar bij de Stichting Promotie Alkmaar (SPA).

Alkmaar heeft op het gebied van sport en cultuur veel te bieden. Zowel het college als de gemeenteraad hechten er veel waarde aan om mensen met een laag inkomen te stimuleren deel te nemen aan de vele sportieve en culturele activiteiten in de stad. Daarom wordt de Stadspas ingevoerd.

Voordelen Stadspas
Met de Stadspas krijgen de houders onder andere korting op het lidmaatschap van de bibliotheek, bepaalde voorstellingen in theater de Vest en in een groot aantal winkels. Daarnaast kunnen Stadspashouders gratis eenmalig het museum, de ijsbaan en het zwembad bezoeken. De Stadspas laat zichzelf gemakkelijk terugverdienen.

Aanvullend budget
Omdat sport en cultuur er vooral bij minima nog wel eens bij inschiet, biedt de gemeente deze doelgroep nog iets extra's aan. Naast de gratis Stadspas krijgen zij ook een aanvullend budget van E 80,- per persoon. Dit budget kunnen zij bijvoorbeeld gebruiken voor een lidmaatschap van een sportclub.

Meer informatie:
Chantal Kolleman (afdeling Communicatie), tel. (072) 548 8986.


-----------------------


---- --