Simac Techniek NV


1-11-2007

Simac vernieuwt serverpark jeugdrechtbanken België

De Belgische Federale Overheidsdienst Justitie heeft ICT-dienstenleverancier Simac een contract toegekend voor de vernieuwing van het serverpark van de correctionele en jeugdrechtbanken van Eerste Aanleg. Simac zal 88 nieuwe servers installeren in de 27 gerechtelijke arrondissementen. Het project omvat zowel de levering als de installatie van de servers. Daarnaast krijgt de FOD Justitie ook drie jaar eerstelijnsondersteuning van Simac. Â
De FOD Justitie koos voor Unix-servers van Sun Microsystems conform de basisinfrastructuur van de rechterlijke orde. Simac installeert ook een noodstroomvoorziening, waardoor de servers steeds beschikbaar blijven tijdens mogelijke stroomonderbrekingen. Door het vernieuwingsproject aan Simac toe te wijzen, kiest de FOD Justitie voor een vertrouwenspartner waarmee het al meer dan tien jaar samenwerkt.
Â
Simac zal de toepassingen van de Rechtbanken van Eerste Aanleg naadloos naar de nieuwe en krachtigere omgeving migreren. De nieuwe servers zijn een beheertoepassing voor jeugdrechtbanken en de TPI-toepassing huizen. TPI - afkorting voor Tribunaux de Première Instance - is de informaticatoepassing van de Rechtbanken van Eerste Aanleg en de grootste van de gerechtelijke toepassingen. Ze wordt onder andere gebruikt voor het beheer van de rol door de correctionele griffie en voor alle documenten van de parketmagistraten. Zij zullen met de nieuwe infrastructuur profiteren van snellere reactietijden in TPI. Dankzij de nieuwe servers en in tegenstelling met vroeger kunnen de informaticabeheerders de back-ups van deze toepassingen ook veel gemakkelijker en efficiënter opvolgen.
Â
"We zijn erg opgetogen dat we de Rechtbanken van Eerste Aanleg in dit vernieuwingsproject kunnen bijstaan", zegt Patrick Bontinckx, algemeen directeur van Simac ICT België. "Ze kunnen de volgende drie jaar steeds terugvallen op ons service center voor telefonische ondersteuning. We garanderen de FOD Justitie bij een incident met de nieuwe servers een oplossing ter plaatse binnen de vier uur. Zo is de werking van de rechtbanken te allen tijde verzekerd."