Politie Amsterdam-Amstelland



Messen en knuppels na preventief fouilleren / Centrum (02/11/07)

De politie heeft donderdag 1 november tussen twee uur in de middag en tien uur 's avonds in het centrumgebied preventief gefouilleerd waarbij acht messen en twee honkbalknuppels in beslag zijn genomen.

Een politieteam van het bureau Nieuwezijds Voorburgwal controleerde 130 personen en 50 auto's waaronder veel taxi's. Daarbij zijn acht messen aangetroffen en twee honkbalknuppels. De politie hield drie personen aan. Ãén persoon was dronken en één persoon wilde niet meewerken. De derde was in het bezit van een busje pepperspray. De overtreders kregen een proces-verbaal.

Overval op winkel / Derkinderenstraat (02/11/07)

Donderdagmiddag 1 november kort na vijf uur in de middag is een winkelier op de Derkinderenstraat overvallen. Twee daders bedreigden de man en een vrouwelijk personeelslid met vuurwapens en maakten zich daarna uit de voeten met een geldbedrag.

De twee overvallers dwongen de man de kluis te openen waarbij het slachtoffer met een vuurwapen op zijn hoofd werd geslagen en waarbij hij gewond is geraakt. Nadat de daders te voet waren gevlucht kon de winkelier de politie waarschuwen en is hij door ambulancepersoneel aan een hoofdwond behandeld. Het Bureau Opsporing van District West heeft de zaak in onderzoek.