Provincie Gelderland


---


|                                            |Nr.   |2007-577       |
|                                            |Arnhem|1 november 2007|
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS
Periode 2 tot en met 14 november 2007

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Vrijdag 2 november

. Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje verricht de officiële opening van het nieuwe pand van de Inclusief Groep. Ook zal hij een kunstwerk onthullen. Het nieuwe gebouw huisvest alle kantoorfuncties van de bedrijven van de Inclusief Groep: Inclusief Intervens BV (arbeidsintegratie); Inclusief Gresbo BV (dienstverlening); Inclusief Inserto BV (industrie) en Inclusief Groep NV (holding). De Inclusief Groep begeleidt mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. Met circa 1.000 medewerkers is het een van de grootste werkgevers van de regio Noordwest-Veluwe. (15.00 - 16.30 uur; Industrieweg 47 in Nunspeet)
. Gedeputeerde Harry Keereweer neemt deel aan een studiereis, waarbij hij een bezoek brengt aan diverse locaties in Duitsland en Frankrijk (de Internationale Commissie ter Bescherming van de Rijn (ICBR), het DIREN (Direction Régionale de l'Environnement Alsace) in Straatsburg en het Umweltministerium van Baden-Württemberg) om te zien hoe de overheden uitvoering geven aan de Europese Kader Richtlijn Water. Het Regionaal Bestuurlijk Overleg (RBO) van het deelstroomgebied Rijn-West werkt nu al geruime tijd aan de verwezenlijking van de Europese Kaderrichtlijn Water. Vorig jaar is het RBO op bezoek geweest bij de waterbeheerders van de Po rivier in Italië. Dit jaar wil het RBO graag dichter bij huis in het Rijn stroomgebied een beeld vormen van de aanpak van de waterkwaliteit. Dat is in het bijzonder van belang nu de besluitvorming over de doelen en maatregelen in Rijn-West komend jaar in een beslissende fase komt.
. Gedeputeerde Marijke van Haaren verricht samen met wethouder Jan van den Bosch van de gemeente Ermelo de opening van de Harderwijkerweg (N303) in Ermelo. De reconstructiewerkzaamheden zijn volgens planning klaar met als resultaat een veilige weg en een betere doorstroming. De N303 is een belangrijke regionale ontsluitingsweg. Zo is in de nieuwe situatie de maximumsnelheid verlaagd naar 50 km/uur. (13.30 uur; opening bij rotonde Fazantlaan in Ermelo en vervolgens Restaurant Bonaparte, Fazantlaan 1 in Ermelo)

Zaterdag 3 november

. Gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig bij de Milieudag 'Zutphen in een duurzame wereld. Van Kyoto tot uw eigen achtertuin'. Een dag die volledig in het teken staat van milieu, energie en klimaat. (10.30 - 17.00 uur; Hoofdgebouw Stedelijke Daltoncollege, Isendoornstraat 3 in Zutphen)
Maandag 5 november

. Gedeputeerde Marijke van Haaren verricht samen met de gedeputeerde Economie van de provincie Overijssel Carry Abbenhues de start van het project Nano4vitality. Drie universiteiten en de beide provincies slaan de handen ineen bij deze grootschalige samenwerking die tot een versnelling in de commerciële toepassing van nanotechnologie in onder andere producten en apparatuur moet leiden. Voor dit project is 6 miljoen euro beschikbaar. (15.00 - 16.30 uur; Huygensgebouw Radbouduniversiteit Nijmegen, Toernooiveld in Nijmegen)

. Gedeputeerde Theo Peters is aanwezig bij de overhandiging van de sleutel van de 7 miljoenste woning die in Nederland is gebouwd door minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie aan de nieuwe bewoners. Het gaat om een eengezinshoekwoning in Schuytgraaf, een nieuwbouwwijk met een groene, landelijke uitstraling in Zuidwest Arnhem. Vogelaar wil daarmee het belang onderstrepen van de bouw van nieuwe woningen. Het kabinet wil de komende jaren 80- tot 100 duizend woningen bouwen. In Gelderland moeten jaarlijks 9000 woningen gebouwd worden. Samen met onder meer Elco Brinkman zit gedeputeerde Peters in een discussiepanel. (9.30 - 13.30 uur; Informatiecentrum De Schuytgraaf, Metamorfoseallee 101 in Arnhem)

Dinsdag 6 november

. De leden van de Gedeputeerde Staten brengen een werkbezoek aan de regio Rivierenland en laten zich informeren over verschillende projecten waar de provincie Gelderland financieel aan heeft bijgedragen. Het programma ziet er als volgt uit: 30. uur Reguliere GS vergadering op locatie Afvalverwijdering Rivierenland 14.00 uur Bezoek aan Fruitveiling Fruitmasters Veiling BV 15.00 uur Station gemeente Geldermalsen 15.30 uur Bezichtiging Waalfront Tiel vanaf de Waal 16.45 uur Museum De Groote Sociëteit, Plein 46 in Tiel

Woensdag 7 november

. Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje ondertekent het veiligheidsarrangement voor de spoorlijn Arnhem - Winterswijk. Het veiligheidsarrangement is bedoeld om de sociale veiligheid in de trein, op de stations en in de stationsomgevingen van de spoorlijn Arnhem - Winterswijk te verbeteren. Aan het arrangement werken mee de stadsregio Arnhem-Nijmegen, de gemeenten Arnhem, Westervoort, Duiven, Zevenaar, Montferland, Doetinchem, Oude-IJsselstreek, Aalten en Winterswijjk, de politiedistricten Arnhem, Rivierenland en Achterhoek, de dienst Spoorwegpolitie van de KLPD, Syntus, NS Poort, ProRail en de arrondissementen Arnhem en Zutphen van het Openbaar Ministerie en de provincie Gelderland. (16.00 - 17.30 uur; Christelijk College Schaersvoorde, locatie Stationsplein, Landbouwstraat 1 in Aalten)
. Gedeputeerde Theo Peters brengt een wijkbezoek in de gemeente Zutphen. In het kader van het Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleid bezoekt gedeputeerde Peters in alle acht grote steden een wijk. In de komende periode wordt de nadruk op de wijkaanpak gelegd. Door de wijken zelf te bezoeken ziet gedeputeerde Peters welke problemen er zijn en welke mogelijke oplossingen. (9.00 - 12.00 uur; gemeente Zutphen. Meer informatie over de locatie bij de gemeente Zutphen)

Donderdag 8 november

. Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje houdt een inleiding tijdens het jaarlijks Veiligheidscongres 'Samen Werken aan Veiligheid'. Op nationaal, regionaal en lokaal niveau. Het congres is georganiseerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BKZ) en wordt geopend door Guusje ter Horst, minister van BKZ. Onderwerpen als crisisbeheersing, de veiligheidsregio's, veilige publieke taak, bescherming vitale infrastructuur en technologie & veiligheid komen ruimschoots aan bod. De bijeenkomst is bestemd voor beleidsmakers, bestuurders en vertegenwoordigers uit de veiligheidsregio's, overheid, provincies, gemeenten, politie, brandweer, GHOR, defensie, koepelorganisaties en crisispartners. (09.30 - 17.00 uur; Beurs/WTC Rotterdam)
. Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje brengt een werkbezoek aan de gemeente Westervoort. Het programma begint met een rondleiding door Westervoort, gevolgd door een interactief onderdeel met als thema "Jeugdbeleid'. Tijdens de openbare raadsvergadering komen de onderwerpen milieudruk, financiën en verkeersafwikkeling aan de orde. (14.45 uur; rondleiding Westervoort, start Gemeentehuis, Dorpsplein 1 in Westervoort. 16.00 uur; interactieve onderdeel, Jongerencentrum Al Last, De Rosmolen 27 in Westervoort. 17.30 - 18.15 uur; bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis)
. Gedeputeerde Harry Keereweer is uitgenodigd voor de "Leste Mert" in Druten. Deze vindt elk jaar op de eerste donderdag na 2 november plaats, dit jaar voor de 189e keer. Naar oud gebruik nodigt het gemeentebestuur van Druten zijn collegabesturen uit de regio en andere relaties uit voor een bezoek aan de "Leste Mert". (17.00 uur; Ontvangst Partycentrum Bilderbeek aan de Kattenburg in Druten)
. Gedeputeerde Marijke van Haaren reikt de FD Gazzellen Awards 2007 uit aan de zes snelst groeiende ondernemingen van Gelderland en Overijssel. De Award is een initiatief van het Financieel Dagblad en daarvoor worden de bedrijven ingedeeld in drie klassen: klein, middelgroot en groot. (16.00 - 19.00 uur; Eusebiuskerk, Kerkplein 1 in Arnhem)
. Gedeputeerde Hans Esmeijer neemt deel aan een dag cultuur in Putten en Barneveld met alle wethouders van cultuur van de Gelderse gemeenten. Het bezoek begint in de kunstkelder van het gemeentehuis in Putten met een expositie 'Het wervelrad' van 11 vrouwelijke kunstenaars en eindigt in het Schaffelaarkasteel in Barneveld. (9.30 - 17.30 uur; diverse locaties in Putten en Barneveld)

Vrijdag 9 november

. Gedeputeerde Harry Keereweer heeft een ontmoeting met VMBO jongeren, georganiseerd door Stichting Reinwater in het kader van Ruimte voor de Rivier. Bedoeling is om bij deze jongeren draagvlak te creëeren voor Ruimte voor de Rivier. Tijdens de bijeenkomst krijgt Harry Keereweer kans om met de jongeren in gesprek te gaan over de waarde van wilde natuur en de visies op Ruimte voor de Rivier. (10.00 - 11.30 uur; Boot, IJsselkade, Zutphen (waarschijnlijk))

Zondag 11 november

. Gedeputeerde Hans Esmeijer opent samen met burgemeester mevrouw Leppink van Montferland de Martinusmolen in Didam. Deze graanmaler is met subsidie van Laris, gemeente Montferland en de provincie Gelderland gerestaureerd. (14.30 - 15.30 uur; Martinusmolen in Didam)

Maandag 12 november

. Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje verricht de officiële opening van de nieuwe Natuur-buitenschoolse opvang van Kinderopvang SKAR, de "Wolvenbende". Een bijzondere en unieke locatie, waar kinderen actief worden betrokken bij de natuur. Samen met de pedagogisch medewerkers gaan zij in weer en wind naar buiten. Contact met de natuur prikkelt alle zintuigen en daagt de kinderen uit tot ontdekken en verkennen.

(15.30 - 16.30 uur; wijk Hoogkamp, Wolflaan 25 in Arnhem)

Dinsdag 13 november

. De leden van de Gedeputeerde Staten brengen een werkbezoek aan de regio Vallei/Noord-Veluwe en laten zich informeren over verschillende projecten waar de provincie Gelderland financieel aan heeft bijgedragen. Het programma volgt in een volgend activiteitenoverzicht.

Woensdag 14 november

. Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje spreekt een welkomstwoord tijdens het internationale congres Connecting Clean Mobility. Gedeputeerde Marijke van Haaren neemt deel aan een panelsessie met als thema 'Schone mobiliteit'. De conferentie, die wordt geopend door minister Jacqueline Cramer van het Ministerie van VROM, moet de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van duurzame mobiliteit bevorderen. De nadruk ligt op nieuwe en schone brandstoffen en technieken. De samenwerking tussen Noord-Rijn-Westfalen en Nederland staat daarbij steeds centraal. (Dag 1: 14 november, 9.00 - 18.00 uur; Musis Sacrem in Arnhem. Dag 2: 15 november 9.00 - 18.00 uur; Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Meer informatie: www.connectingcleanmobility.nl)
. Gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig bij de officiële opening van het bedrijvengebouw 52 Degrees in Nijmegen door premier Balkenende. (13.00 uur; 52 Degrees in Nijmegen)
. Gedeputeerde Hans Esmeijer neemt deel aan de Slotconferentie Sociale Agenda regio Noord-Veluwe. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die vanuit organisaties, provincie en gemeenten betrokken zijn bij (de uitvoering van) het sociale beleid in de gemeenten van de Noord-Veluwe. (18.00 - 21.00 uur; Locatie Bouw & Infrapark, Ceintuurbaan 2 in Harderwijk)



Provincie Gelderland