Gemeente Soest

Aanleg glasvezelnetwerk

Datum: 01/11/2007

Meer dan 70 bedrijven kiezen voor breedband internet

Aanleg glasvezelnetwerk bedrijventerreinen Soest/Soesterberg van start

Op vrijdag 2 november om 10.00 uur zet wethouder Middelkoop de eerste spa in de grond voor breedband internet op de bedrijventerreinen in Soest en Soesterberg. Dit zal plaatsvinden bij Koningsweg 24 bij van 't Net Verhuizingen.

Meer dan 70 bedrijven op de bedrijventerreinen in Soest en Soesterberg hebben gekozen voor breedband internet. Hiervoor wordt de komende tijd een glasvezelnetwerk aangelegd op bedrijventerreinen De Grachten, Soestdijk en Soesterberg-Noord. De gemeente Soest is hiermee één van de koplopers in de provincie Utrecht. Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeente Soest en de Provincie Utrecht. De regie is in handen van de Stichting Bedrijven Management Organisatie Soest en Soesterberg (BMO).

Toekomstvast

Via het glasvezelnetwerk kunnen bedrijven de nieuwste en snelste ICT-oplossingen gebruiken. Door de realisatie van breedband kunnen bedrijven tegen lagere kosten gebruikmaken van de aanleg van een glasvezelverbinding. De ondernemers beschikken met het glasvezelnetwerk over een toekomstvaste open infrastructuur en kunnen gebruikmaken van (online) toepassingen die veel bandbreedte vereisen, zoals video, telefonie en (zware) applicaties. Door de betrouwbaarheid en de hoge bandbreedte is glasvezel ook bijzonder geschikt voor camerabeveiliging op afstand. KPN realiseert het glasvezelnetwerk in samenwerking met zijn lokale partner Van Hal Telecom en verwacht dat het begin 2008 operationeel zal zijn.

Samenwerking

De gemeente Soest en het georganiseerde bedrijfsleven (voorloper van de BMO) zijn in oktober 2006 begonnen met een onderzoek naar draagvlak onder de bedrijven voor een glasvezelnetwerk. Toen bleek dat er voldoende interesse was, heeft de BMO provider KPN geselecteerd en een business case opgesteld. De BMO heeft de KPN ook ondersteund bij de definitieve contracten met de bedrijven.

Mede door de samenwerking en de juiste afstemming tussen de overkoepelende organisatie BMO, de locale ondernemers Van Hal Telecom en WCS Teleadvies en KPN is de verwachting dat dit tezamen met de bedrijven een groot succes zal worden.

.