Ingezonden persbericht


Persbericht

Op vrijdag 2 november a.s. organiseert Het Nationaal Actiecomité tegen Drugsoverlast haar jaarlijkse nationale symposium in de Lutherse kerk in Utrecht. Als thema van het symposium heeft het NAD dit keer gekozen voor 'Ruimte voor Maatwerk?!'

Vanaf 10.30 uur gaat het NAD samen met wijkbewoners, lokale- en landelijke politici en beleidsmakers in gesprek over de vraag: "Is er lokaal voldoende speelruimte om alle problemen rondom drugs en de daarmee gepaard gaande overlast effectief aan te pakken en goed op te lossen?" De sprekers Hans Spekman (PvdA Tweede Kamerlid), Nicole Maalsté (sociologe en onderzoekster), Cisca Joldersma (CDA Tweede Kamerlid) en Armand Vanhommerig (Projectleider Heerlen van Operatie Hartslag) houden een korte inleiding en gaan daarna in workshops in gesprek met de deelnemers aan het symposium. Gezamenlijk wordt gezocht naar praktisch bruikbare oplossingen en tips om mee naar huis te nemen.

Het Nationaal Actiecomité tegen Drugsoverlast ondersteunt en adviseert zowel plaatselijke als landelijke activiteiten en acties, met als doel overlastproblemen ten gevolge van verslaving aan drugs en alcohol zo effectief mogelijk op te lossen. Wijkbewoners en beleidsmakers in heel Nederland hebben een schreeuwende behoefte aan onorthodoxe, oplossingsgerichte informatie en kloppen juist daarvoor bij het NAD aan.

Meer informatie over het Nationaal Actiecomité tegen Drugsoverlast kunt u vinden op www.drugsoverlast.nl.