Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: PREVIEW THE BEATLES MUSICAL OP AMSTERDAMS FILMFESTIVAL

Across the Universe kent éénmalige bioscoopvertoning in Nederland, als de openingsfilm van Amsterdam Film Experience

29 oktober 2007

Op 2 november a.s. heeft een klein Amsterdams filmfestival een unieke filmprimeur. Want dan opent het Amsterdam Film Experience festival haar programma met de Nederlandse première van Across the Universe , de nieuwe film van Julie Taymor (Frida, Titus, the Lion King Broadway musical). De vertoning is bijzonder omdat het de enige gelegenheid is om Taymor s nieuwste creatie op het grote witte doek te zien; Across the Universe komt in Nederland alleen op DVD uit in het voorjaar van 2008.

Across the Universe is een musical gebaseerd op Beatles songs en speelt zich af in Engeland, Amerika en Vietnam in de jaren zestig. "Het is een gedurfde, prachtige, visueel overweldigende musical waarbij we het theater inlopen terwijl we de nummers neuriën. Julie Taymor s 'Across the Universe' is een gedurfde mix van cutting-edge visuele technieken en hartverwarmende personages, jaren 60 geschiedenis en de Beatles Songs. Er zijn onderwater-sequenties die op ballet lijken, aardbeien die bloeden, concerten op daken en een montage van verwoestende golven en de rellen in Detroit" (Roger Ebert).

Across the Universe wordt door Sony Pictures Home Entertainment uitgebracht en is speciaal voor de Amsterdam Film Experience beschikbaar gesteld voor bioscoopvertoning. De vertoning vindt plaats in het Ketelhuis Amsterdam, op 2 november, om 19.30. In het voorprogramma draait "I met the Walrus", een korte animatiefilm van Josh Raskin, gemaakt met materiaal uit een interview met John Lennon.

Amsterdam Film Experience
Amsterdam Film Experience is een internationaal en multimediaal filmfestival van de innovatieve en grensverleggende film. AFX wilt een platform zijn voor avontuurlijke filmmakers en laten zien hoe zij de grenzen van film opzoeken en brutaal overschrijden. AFX wilt met een veelzijdig programma filmliefhebbers en creatieve geesten inspireren. Het festival programma bestaat uit korte films, videokunst, VJ performances, interactieve documentaires maar ook workshops en demonstraties. Op zaterdagmiddag is er ook nog een interactief kinderprogramma.

Amsterdam Film Experience vindt plaats op 2, 3 en 4 november in het Ketelhuis, Amsterdam.

Voor meer informatie over programma en kaartverkoop: www.amsterdamfilmexperience.com of www.ketelhuis.nl

www.amsterdamfilmexperience.com


---



Ingezonden persbericht