Gemeente Heerde

Comité Internationale Contacten Heerde

Persbericht

Datum: 26 oktober 2007
Onderwerp: Project in Poolse partnergemeente op MAX-tv

Op vrijdag 2 november, om 17.35 uur, zendt omroepvereniging MAX een programma uit over het project van het Comité Internationale Contacten Heerde (CICH) in Bolków (Polen). Het verzorgingstehuis Zol in Bolków verkeerde in een slechte toestand en is tijdens dit project geheel opgeknapt. Het project in deze Poolse partnergemeente van Heerde is voor een groot deel gefinancierd door de omroepvereniging.

Verzorgingstehuis

Tijdens diverse bezoeken aan Bolków ontdekte het CICH dat het verzorgingstehuis Zol in slechte toestand verkeerde. Dit had ook een negatieve uitwerking op de bewoners, veelal dementerende bejaarden. Uit eigen subsidies heeft het CICH de renovatie van twee toiletgroepen betaald, maar voor andere noodzakelijk aanpassingen had het CICH geen geld. Vandaar dat omroepvereniging MAX werd aangeschreven. Dankzij de financiële steun die hieruit voortkwam, aangevuld met een aantal donaties van onze lokale middenstand (waaronder een ruime hoeveelheid verf en een tv plus dvd-speler) kon in het afgelopen halfjaar het verzorgingstehuis worden opgeknapt.

Uitzending
Enige tijd geleden heeft de omroepvereniging MAX de veranderingen gefilmd. Het programma wordt op vrijdagmiddag 2 november uitgezonden, om 17.35 uur.

Noot voor de redactie:
Meer informatie via ambtelijke secretaris van het CICH, Marten Venema, tel. 0578-699493. De in de mail bijgeleverde foto's zijn vrij te gebruiken (opvragen bij afzender)


---- --