CDA Rotterdam


02-11-2007

Houd migrantenradiostations in de lucht

De CDA fractie heeft bij monde van haar fractievoorzitter Karen Duys een pleidooi gehouden om de publieke migranten radiostations weer in de lucht te krijgen. Vanaf 1 juli 2007 zijn de verenigde Rotterdamse Allochtone Media, de RAM, waarin de Turkse, Kaapverdiaanse, Surinaamse, Javaanse, Antilliaanse/Arubaanse en Marokkaanse redacties zijn vertegenwoordigd, niet meer in de lucht. De SLOR heeft alle programma's stopgezet omdat de leden van RAM kennelijk de kosten niet meer kunnen dragen.

De publiek migrantenradiostations vervullen een belangrijke rol in de stroom van voorlichting en informatie naar de burgers. In het kader van motto "Iedereen doet mee" is het van belang dat veel mensen ook goed geïnformeerd worden. Uit onderzoek door het COS is gebleken dat er tussen de 20.000 en 30.000 luisteraars werden bereikt.

Door middel van een motie heeft het CDA het college verzocht om bij het te verwachte mediaplan te komen met een structurele oplossing en tot die tijd te komen tot een tijdelijke oplossing voor deze radio migrantenstations.