Gemeente Winterswijk


Winterswijks Café op 2 november over vliegveld Wenningfeld

25-10-2007

Winterswijk - Op vrijdag 2 november organiseert de gemeente Winterswijk voor de derde keer een Winterswijks Café. In informele sfeer kunnen belangstellende inwoners discussiëren over een relevant thema. Tijdens dit café staat het volgende thema centraal: 'Heeft vliegveld Wenningfeld een kans?' Aansluitend is de gelegenheid om in een informele sfeer te spreken met burgemeester, wethouders en commissie- en raadsleden. De bijeenkomst wordt gehouden bij de Knuver (Winterswijk Huppel) en duurt van 19.30 uur tot 22.00 uur.

De uitbreiding van het vliegveld Wenningfeld speelt al een tijd binnen de gemeente. In mei dit jaar besloot het college bezwaar aan te tekenen tegen de baanlengte omdat in het coalitieprogramma staat opgenomen: "De gemeente Winterswijk blijft onverminderd uitdragen dat de landingsbaan van Wenningfeld niet langer mag worden dan 1500 meter en dat er geen toename mag zijn van geluids- en milieubelasting. Dit wordt samen met betrokken bewoners kritisch gevolgd." Tijdens het Winterswijks Café spreekt Henry Hegeman namens de Owin. Aan de hand van de stelling 'Heeft vliegveld Wenningfeld een kans' daagt hij belangstellenden uit tot een discussie.

Programma
19.30 uur ontvangst met koffie/thee
19.45 uur opening door Henk Jan Tannemaat
19.50 uur inleiding door Henry Hegeman
20.00 uur discussie onder leiding van Henk Jan Tannemaat 21.00 uur informele borrel
22.00 uur einde programma

Meepraten?
Kom dan naar het Winterswijks Café! Vrijdag 2 november aanstaande bij de Knuver, Vredenseweg 184 in Winterswijk Huppel en duurt van 19.30 uur tot 22.00 uur. Breng gerust vrienden, kennissen of buren mee. De toegang is gratis.