Gemeente Deventer

Bergkerk

Expositie 'Randland' van Jan Mostert in de Bergkerk

In de maand november 2007 exposeert schilder de Deventer schilder Jan Mostert in de Bergkerk te Deventer. Het is de eerste grote tentoonstelling in zijn geboortestad, onder de titel `Randland'.

De expositie laat het verstilde landschap van Noord Nederland zien, met name de gebieden voor en achter de zeedijken. De werken zijn realistisch geschilderd, olie op doek, en te omschrijven als sober maar sfeervol.

Rust en ruimte voeren de boventoon en altijd is de stilte van het landschap hoorbaar, de spanning tussen de luchten en het lege land voelbaar.
In zijn werken ben je altijd buiten.

Het weinige kleurgebruik is soms gedurfd maar altijd harmonieus. Fraaie wolkenpartijen boven een eenzaam wadlandschap en de uitgestrektheid van de zomerpolders nemen bezit van uw geest. De schilder heeft de meeste werken voltooid in zijn atelier aan de Friese wadkust waar hij lang heeft gewoond en gewerkt.

De geboren en getogen Deventernaar heeft tot nu toe hoofdzakelijk geëxposeerd in Friesland en Groningen.

bergkerk,De expositie in de Bergkerk is van vrijdag 2 november t/m zondag 2 december van dinsdag t/m zondag open van 11:00 - 17:00. De toegang is gratis.

Publicatiedatum: 24-10-2007
schilderij van Jan Mostert
schilderij van Jan Mostert

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 25 oktober 2007