Gemeente Putten

Putten, 24 oktober 2007

Op vrijdag 2 november 2007 van 14.00 tot 18.00 uur wordt samen met de lokale fietsenmakers een reparatiedag voor fietsverlichting georganiseerd. Tijdens deze dag kunnen de inwoners van de gemeente Putten hun fietsverlichting gratis laten repareren.

Met gratis repareren worden eenvoudige handelingen bedoeld als het vervangen van het snoer en de lampjes. Bij grotere reparaties aan de verlichting worden alleen de materiaalkosten in rekening gebracht. Dit wordt natuurlijk van tevoren bekend gemaakt.

Wethouder A. Kleijer zal om 14.00 uur de openingshandeling verrichten op het Fontanusplein. Samen met een fietsenmaker zal hij de verlichting van de eerste fiets controleren en (indien nodig) repareren.

Deelnemende fietsenmakers:


· Geurts Tweewielers, Profile Bike Centre Erik en Kleijer Tweewielers organiseren een gezamenlijke actie op het Fontanusplein en stellen gedurende de dag een medewerker beschikbaar.


· Fietscentrum Putten verricht de werkzaamheden vanuit de winkel aan de Molenstraat 13.


· H. Pothoven Tweewielers zal de werkzaamheden vanuit de winkel aan de Dorpsstraat 107 verrichten.

De reparatiedag is onderdeel van de fietsverlichtingscampagne waarbij de politie extra controleert op het voeren van verlichting.

Nu de donkere maanden weer zijn begonnen schenken politie, Veilig Verkeer Nederland en andere organisaties weer volop aandacht aan het voeren van verlichting in het verkeer. Ook het politieteam Putten heeft de controle op de (fiets)verlichting op de agenda staan. Om boetes te voorkomen, worden de Puttenaren in de gelegenheid gesteld hun fietsverlichting in orde te maken.