Gemeente Boxtel

Als botten en spieren protesteren

Cursus Als botten en spieren protesteren

Op vrijdag 2 november 2007 organiseert de gemeente Boxtel een gratis voorlichtingsbijeenkomst over de cursus "Als botten en spieren protesteren".

Deze bijeenkomst, die om 14.00 uur begint en duurt tot 16.00 uur, vindt plaats in de Marktzaal van het gemeentehuis. Omdat het gemeentehuis op vrijdagmiddag is gesloten kunt u de Marktzaal bereiken via de zij-ingang van het gemeentehuis aan de Markt. Deze ingang ligt tussen het gemeentehuis en Modehuis Uniek achter de waterfontein.

Fysiotherapeute Mariëtte Morres van Fysioteam Boxtel gaat in op de invloed van bewegen op botten en spieren. Daarna vertelt Ira Coenen van Sportservice Noord-Brabant over de opzet en organisatie van de cursus. Huisartsen en fysiotherapeuten uit de gemeente Boxtel werken mee aan dit initiatief. In het kader van het Nationaal Actieprogramma Sport en Bewegen (NASB) van het Nationaal Instituut Sport en Bewegen (NISB) is de gemeente Boxtel benaderd om als pilotgemeente een project uit te voeren rondom bewegen en gezondheid voor ouderen. Dit project sluit prima aan bij de doelstellingen van de Breedtesportimpuls en het sportbeleid van de gemeente Boxtel. Dit om nog meer ouderen op een gezonde en sportieve wijze in beweging te krijgen en te houden. Het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB) probeert het aantal inactieve ouderen te verminderen door een breed pakket van maatregelen en activiteiten. Eén van deze activiteiten is de cursus "Als botten en spieren protesteren" waarin senioren leren klachten aan het bewegingsapparaat te voorkomen of te verminderen

Informatief en praktisch
---

De cursus is een mengeling van informatie, praktische bewegingsoefeningen en tips. Deelnemers komen meer te weten over de achtergronden van lichamelijke verouderingsverschijnselen zoals artrose, osteoporose en nek- en rugklachten. Daarnaast geeft de deskundige, speciaal opgeleide docent tips voor een gezonde en actieve leefstijl. Ook is er een praktisch deel waarin de deelnemers een serie oefeningen leren, de zogenaamde `gezonde mix'. Deze oefeningen kunnen ook thuis uitgevoerd worden. In het cursusboek is alle informatie na te lezen.

Begin van de pagina

Voor wie is de cursus bedoeld?
---

De cursus is bedoeld voor mensen vanaf ongeveer 50 jaar met lichte klachten aan botten en spieren.

Waar en wanneer?
---

De voorlichtingsbijeenkomst over de cursus vindt plaats op vrijdag 2 november 2007 van 14.00 tot 16.00 uur in de Marktzaal van het Boxtelse gemeentehuis, zijingang Markt. De cursus wordt gegeven in het gebouw van Delta, Sint Ursula 12.

Cursusdata: vrijdag 16, 23, 30 november en 14 december 2007 Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur Kosten: EUR 15,-, inclusief cursusboek Aanmelden: graag vóór 10 november 2007

Een aanmeldingsformulier is verkrijgbaar bij huisartsen, fysiotherapeuten, de receptie van het gemeentehuis en tijdens de voorlichtingsbijeenkomst. Het ingevulde formulier kunt u sturen naar Gemeente Boxtel, afdeling Burgerzaken en Welzijn, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel. Dit onder vermelding van cursus "Als botten en spieren protesteren".

Nadere informatie
---

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de projectmedewerkster Ira Coenen van Sportservice Noord-Brabant, (013) 53 49 027 of mobiel 06 4190410. Of bij de heer Ad van der Heijden van de afdeling Burgerzaken en Welzijn van de gemeente Boxtel. Hij is op woensdag telefonisch bereikbaar, (0411) 655 890.