Gemeente Lansingerland


Make A Difference Day, burgemeester en wethouder doen mee! logo zorgcompas

Burgemeester van Vliet en Wethouder Boedhoe hebben zich opgegeven als vrijwilliger om bewoners van Zorgcompas Verpleeghuis De Rustenberg lekker te verwennen vlak voor de verhuizing naar De Oudelandse Hof in Berkel en Rodenrijs. Wie doet er nog meer mee?

Niet alleen de burgemeester en de wethouder hebben zich aangemeld, maar er zijn ook bewoners vanuit Lansingerland, die zich op hebben gegeven. De jongste aanmeldster is 11 jaar!

ZorgCompas komt echter nog flink wat vrijwilligers te kort om het weekend tot een succes te laten worden. Ook jongeren kunnen helpen.

Het Verhuis Verwen Weekend in het kader van Make a Difference Day vindt plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 november. Het weekend biedt ook een uitgesproken kans om jong en oud vrijblijvend kennis te laten maken met vrijwilligerswerk in het verpleeghuis. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u zich aanmelden bij Anja Bruijkers via telefoonnummer (010) 422 12 55 of via de mail
bruijkersA@zorgcompas.nl. Een team van verenigingsmanagers staat voor u klaar om u in het vrijwilligerswerk te begeleiden!

Er zijn veel leuke activiteiten gepland, waarvoor nog vrijwilligers nodig zijn.

Op vrijdag 2 november 2007: `Doe mee plus spel morgen'

Een inloop morgen voor alle bewoners, die mee willen doen met diverse spelactiviteiten.

Tijd: 10.00 tot 12.00 uur. Nodig: 10 vrijwilligers extra vanaf 09.30 uur.

Op zaterdag 3 november 2007: `Doe een Wens'

Verwenmorgen voor de bewoners met koffie en met wat lekkers. Nagels lakken, opmaken, een wandeling, een kaartje leggen en nog veel meer... We hopen in te kunnen gaan op de wensen van iedere bewoner!

Tijd: 10.00 tot 12.00 uur. Nodig: 14 vrijwilligers extra vanaf 09.30 uur.

`Verwenmiddag' met een groots optreden van het Shanty koor van de Brandweer van Rotterdam voor 70 bewoners!

In de Rozentuin zal een shantykoor Barend Fox van 35 brandweermannen optreden van 14.00 tot 16.00 uur. Dit wordt gesponsord door de cliëntenraad van de locatie.

Hiervoor nodig:12 vrijwilligers vanaf 13.30 uur die de bewoners kunnen halen, begeleiden, terugbrengen en koffie, thee en sap tussendoor willen schenken voor de cliënten.

Over Make a Difference Day

Make a Difference Day is een weekend, dat dit jaar voor de 3e keer door het hele land georganiseerd wordt. Ook leden van het Koninklijk Huis en politici zullen zich tijdens dit weekend inzetten; Koningin Beatrix gaat bijvoorbeeld ergens in het land koffie schenken in een verpleeghuis of Maxima leest zieke kinderen voor in een ziekenhuis..........

Ook u kunt zich aanmelden voor dit weekend! U kunt dan alleen of samen met collega's gewoon eens kijken wat vrijwilligerswerk bij de Rustenburg inhoudt.

Make a difference day, doe mee!!