Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nostalgie en internet komen samen in LP-TV in Emmen

EMMEN - Langspeelplaten, singles, vinyl en pick-ups zijn termen uit een nog niet eens zo ver verleden. Voor dertigers en ouder begrippen, voor jongere mensen iets wat ze bijna niet kennen, hoewel dance-dj's tegenwoordig ook weer draaitafels gebruiken. In bar De Tempelier, boven café De Brasserie in Emmen worden deze bijna 'antieke' begrippen aan de vergetelheid ontrukt tijdens LP-TV.

Op vrijdagavond 2 november worden in De Tempelier platen gedraaid uit de jaren '60, '70 en '80. Het bijzondere van LP-TV is dat de avond rechtstreeks wordt uitgezonden op internet. Beeld en geluid vinden zo hun weg naar de huiskamer.

"De mensen die geen zin hebben in een avondje nostalgie in het café, te ver weg wonen of in het buitenland zijn of leven kunnen er op deze manier toch live bij zijn", zegt organisator Robert van der Lippe. "Want het programma kan wereldwijd worden bekeken en beluisterd. Mensen thuis kunnen online ook verzoeknummers aanvragen en bezoekers mogen hun eigen platen meenemen, die vervolgens ook op de draaitafel belanden."

Volgens Van der Lippe is LP-TV, of zoals hij het ook noemt 'Proef de groef', een unieke vorm van samensmelting tussen nostalgie en moderne hulpmiddelen. "Voor zover ik weet is dit op deze manier nog niet eerder gedaan."

Het is de bedoeling dat LP-TV iedere maand wordt gehouden. De eerste avond op vrijdag 2 november begint om 21.00 uur. De toegang is gratis.

LP-TV is te zien en te horen op www.lptv.debrasserie.nl.



Ingezonden persbericht