Gemeente Roermond

Prima door Sport & Fitness!

Vrijdag 2 november 2007 start "GO 4ward" met het arrangement Prima door Sport & Fitness. Leerlingen van de bovenbouw van de Petrus Dondersschool voor praktijkonderwijs kunnen hieraan deelnemen.

Ons lichaam moet in balans zijn. Dit betekent dat je naast goede voeding, goed slapen e.d. ook goed moet bewegen en moet zorgen dat het lichaam in goede conditie is. Met fitness train je niet alleen het uithoudingsvermogen, maar ook het spierstelsel. Fitness is geen pure krachttraining. De nadruk ligt op het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen om zo goed mogelijk de dagelijkse bezigheden op een goede en verantwoorde manier te kunnen uitvoeren.

Gedurende 10 weken gaan de deelnemers elke week een uur sporten bij Leslys Sportstudio om kennis te maken met de fitness-wereld. Er komen verschillende sporten aan bod zoals Tai Bo, Taekwondo, Kickfun en natuurlijk het traditionele fitness. De deelnemers verbeteren door sport hun zelfbeeld, ze maken kennis met de gezondheidsaspecten en zijn samen bezig met sport. Zeker voor leerlingen van de Petrus Donderschool, die doorgaans moeilijk aansluiting vinden bij reguliere sportverenigingen is dit belangrijk. De deelnemers vinden het plezier in bewegen terug en stappen wellicht sneller naar een reguliere sportvereniging/ sportstudio.

Om verzekerd te zijn van een goede motivatie betalen deelnemers een eigen bijdrage van 15,00. Om gezond gedrag te belonen krijgen ze bij voldoende deelname een restitutie van 5,00 na afloop van de cursus. Meedoen aan Prima door Sport & Fitness zorgt voor een goede lichamelijke conditie en is van directe invloed op de kwaliteit van je leven. Wie gezond en fit is kan altijd het beste uit zichzelf halen!

GO 4ward

Prima door Sport & Fitness wordt mogelijk gemaakt door GO 4ward. Het Project GO 4ward is gebaseerd op een samenwerkingsdriehoek tussen Buurt, Onderwijs en Sport (BOS). De regeling is opgezet voor gemeenten om sporten, bewegen en een gezondere leefstijl bij jeugdigen van 4-19 jaar op wijkniveau te stimuleren. Prima door Sport & Fitness is één van de vele arrangementen van GO 4ward en is tot stand gekomen in samenwerking met de Petrus Dondersschool voor praktijkonderwijs en Leslys Sportstudio.
Publicatiedatum: 18.10.2007 Bijgewerkt: 18.10.2007