Ingezonden persbericht


----------

donderdag 18 oktober 2007
WaterFront's Grand Opening

Op vrijdag 2 november is de Grand Opening van de twee vernieuwde zalen van WaterFront. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft het poppodium aan de Maas ook een nieuwe directeur. Al met al meer dan genoeg reden om een feestje te vieren.

Jasper Damsteegt, volgt interimdirecteur John Molenkamp op, die een grote rol gespeeld heeft in de geslaagde reorganisatie van WaterFront. Damsteegt komt uit de toneelsector waar hij nu werkt als afdelingshoofd van de Jeugdtheaterschool Stichting To Be in Dordrecht en heeft als projectmanager ook voor het Theater Instituut Nederland gewerkt. Jasper Damsteegt zal op 1 november 2007 bij WaterFront beginnen.

2007 is een goed jaar geweest voor WaterFront. Een stijging van de bezoekersaantallen heeft geleid tot een gezondere financiële situatie. Om reserves op te bouwen en eventuele tegenvallers in de toekomst op te vangen, blijkt een schaalvergroting noodzakelijk en deze is nu mede dankzij de steun van brouwer Inbev gerealiseerd.

Zowel de grote zaal als het café zijn in de afgelopen twee maanden verbouwd. Het café heeft een ware metamorphose ondergaan en is omgetoverd tot een concertzaal, waar 250 man terecht kunnen. De grote zaal, die voor de verbouwing een capaciteit van 450 had, biedt nu ruimte aan 650 man.

Het programma voor opening van de nieuwe zalen is geheel in stijl; voor elk wat wils. Na de aftrap door de jonge honden van Tenement Kids, zal het orgeltrashduo zZz verdergaan.Deze twee heren nemen, speciaal voor de opening van WaterFront, een studiobreak waar ze bezig zijn met de opnames van een nieuwe plaat. Met alleen drums en orgel maakt zZz sexy garage trance en rauwe sleazy tune, waarmee ze razend en tierend elke zaal aan het dansen krijgen! 'Je Favoriete Rappers Favoriete Rapper' maakte de afgelopen jaren al furore met D.A.C. en is in januari solo gegaan, en wel met 'Noahs Ark'. We hebben het hier natuurlijk over niemand minder dan Jiggy Dje. Hij is één van de meest kleurrijke en gerespecteerde rappers uit ons land en weet als geen ander massaal alle handen in de lucht te krijgen. Deformer mixt de traditionele rauwe jungle sound met donkere drum 'n' bass. Ze hebben een eigen unieke identiteit gecreëerd. Tijdens dit liveoptreden zullen ze het publiek met hun donkere, krassende en striemende jungle tot waanzin brengen!

Ter gelegenheid van de feestelijke opening van het verbouwde WaterFront gaat 3VOOR12Rotterdam helemaal los in de andere zaal. Zij hebben het volgende lekkers op het menu gezet: Yop (singer/ songwriter), Rats on Rafts (grungy punk vol Mudhoney-gein), Ringer (Industriële noise), Eni-Less (de draaitafelkunstenaar van Rotterdam!), Saunawest (Roxy Music-stylee!), Crappy Dogs (Rotterdams/ Zeeuws straatblues gezelschap), At No Bikini Beach (instrumentale funknoise). Hou 3voor12.vpro.nl/rotterdam in de gaten voor nog meer namen!

Naast al deze live optredens zijn van elk nachtprogramma dat in WaterFront wordt gegeven de "keyfigures" aanwezig. Waaronder de uit de UK afkomstige Bryan Fury, één van de meeste geboekte en meest gedraaide DJ's uit de UK Hardcore scene. Daarnaast is hij producer en is hij niet alleen de organisator van Digital Assault, maar ook eigenaar van vele labels, waaronder PaceMaker, Provoke and White Donkey Records.

Naast Bryan Fury een indrukwekkend lijst met DJ's, die tot in de late uurtjes alle voetjes van de vloer houden: Thrasher (PRSPCT), Perry (Strictly techno), Djuice Lesweet (Luidsprekers), Pamb vs Harsh (Classified), Nicon (Subway), Atiq (Who broke my beats/ Rave!!!) Dissolvement vs Strytox (StriKtly TeKno/ 010 Electronics), DJ Okkie (Supersnaar, Bonte Boel).

deur open: 20:00
Toegang: ¤ 2,-
Locatie: WaterFront
Meer info: www.waterfront.nl

----------


Ingezonden persbericht