Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Max Euwe Centrum introduceert de Euweborrel

Op initiatief van het Max Euwe Centrum zal op vrijdag 2 november de eerste Euweborrel worden gehouden. Het is de bedoeling dat dit een trefpunt wordt voor topspelers, bestuursleden, toernooidirecties, uitgeverijen van schaakboeken en -bladen en bij het schaken betrokken ambtenaren uit de hoofdstad en de provincie Noord-Holland. Op deze bijeenkomsten zal steeds een nieuwsmakend feit gepresenteerd worden.

Op de eerste bijeenkomst op 2 november zal in samenwerking met New in Chess Loek van Wely de belangrijkste feiten bekend maken uit zijn geheime dagboek, dat hij bijhield tijdens het laatste WK-toernooi in Mexico. Het is een voorpublicatie uit het derde nummer van Matten, dat medio november zal verschijnen.

De Euweborrel is alleen toegankelijk voor genodigden en vindt plaats in het gebouw van de sponsor Holland Casino aan het Max Euweplein in Amsterdam.

---

Kazimdzhanov wint schoonheidsprijs tweede ronde KNSB-competitie

Rustam Kazimdzhanov heeft de schoonheidsprijs gewonnen in de tweede ronde van de KNSB-competitie 2007-2008. Hij verdiende de prijs met zijn overwinning op Oscar Lemmers in de wedstrijd ESGOO - HMC Calder. De prijs wordt beschikbaar gesteld door schaakuitgever New in Chess en is een boek uit de serie SOS Secrets of Opening Surprises.

Iedereen die in aanmerking denkt te komen voor de schoonheidsprijs kan zijn partij na afloop van een KNSB-ronde opsturen naar schoonheidsprijs@schaakbond.nl onder motivering van maximaal 30 woorden.

---

3 is een bijzonder team. Het is een talententeam dat is samengesteld op initiatief van het Schaak Talent Centrum Noord. Het is een samenwerkingsverband van diverse partijen in het noorden van het land en het is tevens een pilot van de talentontwikkeling van de KNSB.

Unitas was bereid een van zijn KNSB-teams voor het jeugdteam beschikbaar te stellen. Dat betekende dat enkele vaste spelers van het team met een hogere rating dan de jeugdspelers bereid waren om een stapje terug te doen, om de jeugd de kans te geven ervaring tegen volwassenen op te doen. Een loffelijke houding.
2A: een verslag van HSG 2 - ASV.