Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
11-10-2007

Nieuw interfacultair onderzoeksinstituut VU

Opening onderzoeksinstituut CAMeRA

Vrijdag 2 november wordt CAMeRA, Center for Advanced Media Research Amsterdam, feestelijk geopend. CAMeRA is een nieuw interfacultair onderzoeksinstituut van de Vrije Universiteit, dat onderzoek zal doen naar de impact van nieuwe media op mens & maatschappij. Tegelijkertijd gaat het instituut nieuwe interactieve systemen ontwikkelen vanuit een maatschappelijk, communicatief, cultureel en psychologisch perspectief.

Tijdens de opening presenteren diverse onderzoeksgroepen van de VU en partners uit het bedrijfsleven hun werk. Er zijn interactieve demostraties van applicaties op het gebied van gezondheid, serious games, virtuele musea, VU op Second Life, electronische brainstorms, video conferencing en er zal een doorlopende multimediavoorstelling plaatsvinden. Tijdens de bijeenkomst zullen zowel het College van Bestuur als de decanen van de vier ondersteunende faculteiten - Sociale wetenschappen, Letteren, Psychologie & Pedagogiek en Exacte Wetenschappen - aanwezig zijn.

De bijeenkomst vindt plaats van 11.30 - 13.30 uur op de benedenverdieping van het OZW-gebouw en in de hangende collegezaal. U bent van harte uitgenodigd om deze feestelijke maar ook leerzame bijeenkomst bij te wonen.