Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
8 oktober 2007

Make a Difference Day, vrijwilliger voor een dag!

Beste redactie,

Op 2 en 3 november is het weer Make A Difference Day (MADD). Een dag waarop ook Amsterdammers een verschil kunnen maken voor een ander. Op deze landelijke dagen wordt iedereen uitgenodigd kennis te maken met vrijwilligerswerk en zich betrokken te tonen bij de maatschappij.

Vrijwilliger voor een dag
De Vrijwilligerscentrale Amsterdam vraagt alle media op om aandacht te geven aan MADD. Want vrijwilligerswerk is actueel. De maatschappij is op veel vlakken bezig met vrijwilligerswerk: er zijn meer vrijwilligers nodig in de zorg door de komst van de Wmo, er zijn maatschappelijke stageplekken nodig voor leerlingen van middelbare scholen, bedrijven zijn bezig met vrijwilligerswerk als onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het aantal vrijwilligers lijkt landelijk iets af te nemen, in Amsterdam is het aandeel de laatste jaren stabiel (Staat van de Stad IV). Wij willen dat graag zo houden!

Ook bekende mensen maken het verschil!
Tijdens MADD 2006 deden landelijk ruim 37.000 mensen mee en ook dit jaar verwachten we dat vele bekende en onbekende Nederlanders de handen uit de mouwen gaan steken voor anderen. Zowel in 2005 als 2006 deden leden van de Koninklijke familie en vele politici MADD klussen. In Amsterdam zorgen wij ervoor dat MADD 2007 een succes wordt. Daarom vragen wij bekende Amsterdammers en politici zich in te zetten voor de stad. Tot dusver hebben Jet Bussemaker, staatssecretaris van VWS, Janine van Pinxteren, gemeenteraadslid in Amsterdam van GroenLinks en Hans Bakker, gemeenteraadslid in Amsterdam van de SP zich opgegeven. Er komen zeker nog meer aanmeldingen binnen en die zullen we aan u doorgeven.

Wat doe jij voor de stad?
De aftrap van de campagne "Wat doe jij voor de stad?" van Platform Amsterdam Samen zal plaatsvinden tijdens MADD. Deze najaarseditie toont zes inwoners die zich vanuit hun beroep en met behulp van hun netwerk belangeloos inzetten op het terrein van bijvoorbeeld: veiligheid, armoedebestrijding en gezondheid.

Feestelijke opening op 2 november
We combineren de lancering van "Wat doe jij voor de stad" met de feestelijke opening van ons nieuw ingerichte VCA kantoor in de Hartenstraat. De publieksruimte is onlangs vrijwillig vormgegeven en heringericht door ontwerpbureau VBAT. Voor de feestelijke opening ontvangt u binnenkort een speciale uitnodiging.

Heeft u meer informatie nodig over vrijwilligerswerk of MADD, dan kan ik u daarbij natuurlijk helpen. Ik hou u op de hoogte!

Met vriendelijke groet,

Simone Timmer

Medewerker Communicatie
Vrijwilligerscentrale Amsterdam
020-5301228
s.timmer@vca.nu

Kijk op voor meer informatie over MADD op www.vca.nu