Ingezonden persbericht


Vrijwilligerswerk centraal op derde Make a Difference Day!

Op 2 en 3 november 2007 staat vrijwilligerswerk centraal tijdens de derde Make a Difference Day (MADD).

Duizenden Nederlanders steken dan de handen uit de mouwen bij talloze vrijwilligersactiviteiten in heel Nederland.

Iedereen kan meedoen: individuen, scholen, bedrijven, gemeenten, vrijwilligersorganisaties en -centrales.

Deelnemen kan door vrijwilligersactiviteiten aan te melden of te zoeken in de klussendatabase op www.makeadifferenceday.nl.

Deze database is vanaf 28 juni online.

Make a Difference Day wordt sinds 2005 in Nederland georganiseerd naar Engels en Amerikaans voorbeeld.

In 2006 zetten ruim 37.000 vrijwilligers en VIPS (waaronder diverse leden van de Koninklijke Familie en de regering)

zich in bij bij één van de bijna 1300 projecten die aangemeld waren op de klussendatabase op de website of bij de talloze andere initiatieven in het land.

Ruim 12.000 daarvan waren actief bij één van de 300 natuurklussen van de Natuurwerkdag, waarmee MADD samenwerkt.

Hoe werkt MADD?

MADD vindt vooral lokaal plaats. Kan het buurthuis een likje verf gebruiken? Ligt het park al tijden vol met hondenpoep?

Is het tijd voor een straatkrant waarin de bewoners zich aan elkaar voorstellen? Moet er in een natuurgebied nodig gesnoeid worden?

Kan het dierenasiel helpende handen gebruiken? Heeft de plaatselijke buddyzorg wat meer aandacht nodig?

Iedereen die in zijn omgeving iets wil aanpakken kan activiteiten aanmelden in de klussendatabase op www.makeadifferenceday.nl. Organisaties én individuen. Bezoekers van de site kunnen zien welke activiteiten er in hun regio plaatsvinden en zich bij de organisator van een klus aanmelden. Op de site staan diverse ideeën voor leuke klussen. De website brengt partijen met elkaar in contact, levert voorbeeldpersberichten, alle digitale bestanden van de communicatie-uitingen en biedt een landelijk overzicht van alle activiteiten. Geïnteresseerden kunnen zich via deze site ook aanmelden voor de gratis maandelijkse e-mailnieuwsbrief over MADD of publiciteitsmateriaal bestellen.

Organisatoren en partners

MADD wordt landelijk gecoördineerd door MOVISIE, kennis en advies voor maatschappelijke ontwikkeling , in samenwerking met Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV).

Partners en sponsoren van MADD zijn ministerie van VWS, Oranjefonds, Rabobank, communicatieadviesbureau THE WAT GROUP, Univé Verzekeringen en softwarebedrijf Efficiency Online. Verschillende landelijke (vrijwilligers)organisaties zoals Scouting Nederland, NOC*NSF, de Zonnebloem, Humanitas, Het Nederlandse Rode Kruis, het Ronald McDonald Kinderfonds, Landschapsbeheer Nederland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels zijn betrokken bij MADD en doen actief mee. Koepels als Vereniging van Nederlandse Gemeenten ondersteunen MADD.