Gemeente Assen




Grotere sporthal Stadsbroek impuls voor sport in Assen

30 oktober 2007

De sporthal Stadsbroek wordt groter dan in eerste instantie gepland. De komst van de Mbo-opleiding Sport en Bewegen van het Drenthe en Alfacollege maakt uitbreiding noodzakelijk. Ook komt er een extra judo- en danszaal en wordt de hal beter toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking. Hiervoor is extra geld nodig. Het College van burgemeester en wethouders vraagt daarom de gemeenteraad in te stemmen met een extra investeringskrediet.

De opleiding Sport en Bewegen beschouwt het College van burgemeester en wethouders als een impuls voor het beroepsonderwijs en de sport in Assen. Doordat de opleiding in de nieuwe sporthal wordt gehuisvest is de bezettingsgraag van de sporthal overdag optimaal. Daarnaast zullen ook de scholengemeenschap Vincent van Gogh, volleybalvereniging SuDoSa-Desto en AAC'61 gebruik maken van de hal. Deze multifunctionele invulling geeft een belangrijke versterking aan de ontwikkeling van het Sportpark Stadsbroek. De verwachting is dat de sporthal vanaf eind 2008 gefaseerd opgeleverd kan worden.

Er is een extra investeringskrediet nodig van 2.575.000,-. De extra exploitatielasten worden voor een deel gedekt door de verkoop van sporthal De Spreng aan AOC Terra. AOC Terra klopte in het begin van 2006 bij de gemeente aan om te praten over uitbreiding van het aantal klaslokalen. Omdat uitbreiding op eigen terrein niet mogelijk is, is na onderzoek van de mogelijkheden besloten om de uitbreiding bij De Spreng te laten plaatsvinden.