Gemeente Nijmegen

Winterterrassen mogen buiten blijven

30/10/2007

Nijmeegse horecaondernemers hoeven hun terras komende winter niet binnen te zetten. Tussen 1 november en 1 maart mogen zij net als in de zomerperiode hun terrasmeubilair buiten laten staan. Het gaat in eerste instantie om een pilot die de gemeente na 1 maart 2008 evalueert.

Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen wil de opslagregel schrappen omdat veel horecabedrijven niet de mogelijkheid hebben om winterterrassen in hun zaak op te slaan. Bovendien leidt het na sluitingstijd verwijderen van het straatmeubilair tot geluidsoverlast voor omwonenden.

Voorwaarde voor het buiten laten staan van het terrasmeubilair is dat ondernemers het terras in de winter daadwerkelijk exploiteren en niet gebruiken als opslagplek voor het zomerterras. Daarnaast moet het meubilair buiten openingstijden vast zitten met kabels. Die voorwaarde geldt nu ook al in de zomer. Als een ondernemer vanwege de brandveiligheid zijn zomerterras inpandig moet opslaan, is dat ook zo voor de rest van het jaar. Voor de uitbreiding van een terrasvergunning voor de wintermaanden betalen horecabedrijven geen extra leges of precario.