Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn-  Bewoonster in eigen woning bestolen           |
Een 81-jarige vrouw is op maandagmiddag 29 oktober rond 16.00 uur in haar eigen woning aan de Aristotelesstraat in Apeldoorn bestolen door twee onbekende meisjes en een vrouw.

De meisjes in de leeftijd van ongeveer 14-16 jaar belden aan en wilden vragen stellen over een stageopdracht van school. Ze liepen met de bewoonster mee naar binnen, waarna een derde, een vrouw, naar boven is geslopen en uit de slaapkamer een bankpas en een aanzienlijk geldbedrag wegnam. Toen de bewoonster argwaan kreeg en de meisjes uit huis wilde sturen, kwam ze in de hal de onbekende vrouw tegen. De twee meisjes en de vrouw verdwenen vervolgens uit de woning en reden weg in een donkere personenauto.

De politie waarschuwt opnieuw voor dit soort praktijken en adviseert met name ouderen geen onbekenden binnen te laten. Soms willen benadeelden uit schaamte geen aangifte doen. De politie hoopt middels dit bericht gedupeerden toch over de streep te trekken om aangifte te doen. Dit vergroot de kans dat dergelijke mensen door de politie aangehouden kunnen worden.

|     |Apeldoorn- Twee personen lichtgewond door aanrijding      |
Bij een aanrijding tussen twee auto's zijn op maandagmiddag 29 oktober twee personen lichtgewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op de kruising Sluisoordlaan/ Ptolemaeusstraat in Apeldoorn.

Een 34-jarige Apeldoorner verleende rond 13.00 uur op het kruispunt geen voorrang aan de van rechtskomende 30-jarige plaatsgenote. De 2-jarige dochter van de man raakte hierbij lichtgewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar ze ter observatie een nacht moest blijven. Ook de bestuurster van de andere auto werd, nadat ze door de brandweer uit de auto was geknipt, met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij is intussen weer thuis en hield een aantal pijnlijke plekken aan het ongeluk over.

|     |Apeldoorn- Ladingdieven op heterdaad betrapt              |
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 30 oktober vier mannen aangehouden, nadat ze betrapt waren op het stelen van goederen uit een vrachtwagentrailer op parkeerplaats 'de Somp' langs de A50 onder Klarenbeek.

Tijdens een projectsurveillance, speciaal gericht op autokraken, zagen politiemensen uit Apeldoorn rond 02.30 uur op de parkeerplaats 'de Somp' een wit bestelbusje bij een vrachtauto. De vier mannen die bij het busje stonden gingen bij het zien van de politie er te voet vandoor. Eén persoon van 24 jaar uit Best kon daarop ter plaatse aangehouden worden. Twee mannen in de leeftijd van 19 en 21 jaar uit Eindhoven konden even later, na speurwerk met behulp van een politiehond, in een nabijgelegen bosperceel aangehouden worden. Een vierde verdachte, een 21-jarige man uit Eindhoven, werd lopend langs de A50 aangetroffen en aangehouden. Een twintigtal vrachtauto's was op de parkeerplaats geforceerd om te kijken wat de lading betrof. In het bestelbusje werden honderd dozen aangetroffen met daarin flatscreens. Deze bleken gestolen te zijn vanuit één van de vrachtwagentrailers. De bestelbus met flatscreens werd in beslag genomen en de vier mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het onderzoek wordt voorgezet.

Einde berichten
---


---


---

---- --