Syntens

Utrechtse ODMedia ontvangt innovatiecheque t.w.v. ⬠7.500,-

Van een in Utrecht gevestigde âstarterâ naar een internationale speler

UTRECHT - In het kader van het project Innovatie Westflank van de gemeente Utrecht en Syntens, heeft ODMedia een Innovatiecheque ter waarde van ⬠7.500,- uitgereikt gekregen. Met deze financiële impuls kan ODMedia de juiste stappen ondernemen om een Europese en wereldspeler te worden in de wereld van Video on Demand. Met de cheque wordt expertise ingekocht om strategie en financiering af te stemmen op de ambitie van ondernemer Sjef Pijnenburg.

V.l.n.r. Sjef Pijnenburg (ODMedia), de Innovatiecheque Westflank t.w.v. ⬠7.500,-, Michiel de Jong (projectleider Syntens Westflank) en Leon van der Sande (innovatieadviseur). Foto: DE BEELDREDAKTIE | TON KASTERMANS FOTOGRAFIE

Impulsgeld
Syntensadviseur Leon van der Sande begeleidt ODMedia bij de innovaties die het bedrijf doorvoert. In dat kader kwam ook de Innovatiecheque van het project Innovatie Westflank van de gemeente Utrecht in beeld. Met deze Innovatiecheque van Syntens kan aan de groei en ambitie van het bedrijf een belangrijke impuls worden gegeven. Die bestaat uit een werkelijke en snelle internationale groeispurt en het voorop blijven lopen in de steeds veranderende technologie waarop het bedrijf haar dienstverlening baseert. Met de cheque wordt professionele expertise ingeschakeld: de Wissema Group. Zij helpen Sjef Pijnenburg bij het opzetten van een stimulerende aandeelhoudersstructuur en bijbehorende financieringsstructuur zodat het strategisch groeiplan vorm en uitwerking krijgt.

ODMedia: Video on demand (Vod)
Video on Demand (VoD) is een dienst die het mogelijk maakt om op elk moment een film te bestellen en direct te bekijken. De consument kiest zelf de tijd, plaats en film. ODMedia loopt hierin in de Benelux voorop en heeft enorm groeipotentieel. ODMedia is gestart in 2004 met de eerste white label business-to-business Video on Demand dienst ter wereld. Het bedrijf staat voor de uitdaging om de komende jaren een wereldwijde speler van belang te worden. Met een marktaandeel van 75% in de Benelux, staat er een goede basis qua opgedane ervaring en klanten. Echter, met toekomstige concurrentie van Google, Yahoo en Cinemanow dient ODMedia voorop te lopen in innovativiteit, flexibiliteit en aanbod.

Innovatie Westflank: gemeente Utrecht en Syntens Het project Innovatie Westflank kan hierbij hulp bieden. De gemeente Utrecht is samen met Syntens bijna vijf jaar geleden dit project gestart. Het project dient om de bedrijven in de Westflank te stimuleren eerder en sneller te innoveren. Westflank is als gebied aangewezen door de Europese Unie in het kader van de EFRO-regeling (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling).

Het project Innovatie Westflank eindigt in december 2007 na een looptijd van vijf jaar. De doelstellingen zullen ruimschoots worden gehaald en ODMedia heeft nog kunnen profiteren van deze bijzondere regeling. Innovatie Westflank is mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht in het kader van de EFRO-regeling. Projectleider Michiel de Jong van Syntens kan terugkijken op een geslaagd project.

/// einde persbericht \\\


---

---